Hlavní obsah

Pomocníci, které ženy ocení nejen o prázdninách

Chystáte se na prázdniny na chalupu, chatu či kamkoliv, kde se o vás nebude nikdo starat, a tedy i vaření, úklid budou na vás? Pak máme pro vás hned několik tipů, jak si všechno toto zpříjemnit a zároveň ušetřit čas na mnohem zábavnější činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Pomocníci, kteří urychlí čas strávený nejen v kuchyni.

Článek

Po roce, kdy mnoho žen zůstávalo doma na home officu a k tomu měly děti doma na distanční výuce a musely jim tak během dne zajišťovat i veškerý servis, by si zasloužily, aby se o prázdninách někdo staral o ně a zajišťoval i veškerý servis za ně. To se ale málokteré z nich poštěstí, proto máme právě pro ně několik tipů, které jim zpříjemní léto už jen tím, že jim ušetří čas, který tráví v kuchyni, ale i další péčí o rodinu a domácnost.

1. Pomocníci na vaření

Dokud nevyzkoušíte chytrý hrnec, v podstatě nevíte, jak může být vaření jednoduché a snadné. Naskládat suroviny do hrnce, nastavit správný program a pak si užít na maximum čas, kdy se jídlo bude připravovat.

Markéta Hrubešová: Když děláte jídlo s láskou a těšíte se na něj, je to poznat

Styl

Podobně výtečným pomocníkem může být i horkovzdušná fritéza, která nejen zdravě smaží, peče, griluje či opéká, ale i ohřívá, a to v podstatě zcela bez tuku či s minimem oleje.

Součástí rychlého a snadného vaření může být i kvalitní elektrický gril, který lze také snadno převážet a nemusíte ho dlouho rozehřívat jako jiné grily.

Foto: archív firem

Pomocníci v kuchyni.

Foto: Zleva nahoře: Kontaktní gril SMART SAGE BGR840 - unikátní konstrukce umožňuje použití nejen ve formě kontaktního grilu, ale i jako otevřeného BBQ grilu. Integrovaná teplotní sonda s možností výběru druhu masa a typu přípravy, 9990 Kč; Multifunkční hrnec Catler MC 8010 - nahradíte jím indukční desku, vaření v páře, pánev, troubu i tlakový hrnec, 13 290 Kč; Philips Airfryer Smart Sensing XXL - horkovzdušná fritéza, která za vás vaří i myslí. Automaticky nastavuje čas a teplotu během vaření, aby se jídla dokonale uvařila, 8499 Kč; Sencor SPR 7200SS pomalý hrnec - umožňuje zdravou a nenáročnou přípravu pokrmů bez vaší asistence a ušetří spoustu času, od 3999 Kč

2. Příprava nápojů a další vychytávky

Máte-li zahradní altán či jiné venkovní posezení, pak zajisté oceníte dalšího pomocníka, kvůli kterému nebudete muset neustále odbíhat do kuchyně.

Mechanický zásobník na přípravu perlivé vody nepotřebuje přívod elektrického proudu, proto jej můžete využívat kdekoliv venku bez nutnosti zásuvky.

Foto: archív firem

Pomocníci v kuchyni.

Foto: SodaStream Spirit black - domácí perlivá voda v pohodlí domova bez tahání lahví, 2199 Kč; Kilner sada na domácí výrobu jogurtu - velmi snadná příprava, hotový jogurt můžete konzumovat již po 10 hodinách „pobytu” sklenice s mlékem a kulturami v izolačním vaku, www.pottenpannen.cz, 899 Kč; Tescoma polevkovar PRESIDENT - je vybaven programy pro přípravu čirých a krémových polévek, omáček, pyré a ohřívání pokrmů, od 3694 Kč

3. Kvalitní pokrmy bez nutnosti velké přípravy

Pokud nechcete trávit hodiny přípravou obědů a večeří, pak máte spoustu dalších možností, jak rodině dopřát kvalitní a přitom na přípravu rychlé pokrmy. Dnes existuje již mnoho firem i samotných restaurací, které se na tyto pokrmy specializují.

Dva bratři a jejich vývary šetří ženám čas

Styl

Při přípravě přitom využívají nejmodernějších technologií, aby bylo v pokrmech zachováno maximum výživných látek a přitom nebylo nutné používat nezdravé konzervační látky.

Foto: archív firem

Hotová jídla a jídla snadno připravitelná.

Foto: Zleva nahoře: Pětichodové menu Baroque market - skutečné jídlo připravené s láskou k řemeslu a s chutí přinášet na váš stůl produkty s maximálním důrazem na kvalitu, sezonnost a zdraví, Scuk.cz 549 Kč; Expres menu Kulajda s liškami 600 g (2 porce) - vydatná smetanová sladkokyselá polévka s koprem, vejci, bramborem a liškami, 96 Kč; Peblo Hovězí maso SOUS–VIDE s hořčičným dipem - 360 g, Scuk.cz 229 Kč; Zleva dole: Expres menu Pikantní krůta na kari, rýže basmati, 380 g - bez lepku, konzervantů a barviv, vyrobeno z kvalitních surovin od lokálních dodavatelů z České republiky, 135 Kč; Kuskus se sušenými rajčaty a moringou, 300 g, 6 porcí - kuskus s italskou chutí, s vůní sušených rajčat. Veganské, snadné a lahodné, www.herbandme.cz 145 Kč; Kuskus s kari a moringou, 300 g, 6 porcí - pro ty, co mají rádi trochu ostřejší chuť. Veganské, snadné a lahodné, www.herbandme.cz 145 Kč; Konečně vývar kuřecí consommé - poctivý a pečlivě dvakrát tažený přírodní kuřecí vývar z farmářských surovin, jemně solený, 450 ml 99 Kč

4. Pomocníci na úklid

Pokud trávíte delší čas na jednom místě a nemáte zajištěný úklid prostor, pak jistě oceníte pomocníky, kteří vám nejen v čase dovolených i tyto činnosti zpříjemní.

Sáhnout můžete po výkonném bezdrátovém vysavači, který zvládne i vytřít a přitom je velmi lehký a skladný a lze jej i snadno převážet.

Foto: archív firem

Pomocníci v domácnosti.

Foto: Philips Bezdrátový vysavač 8000 Series Aqua XC8149/01 - speciálně navržená hubice 2 v 1 vysává, vytírá a odstraňuje lepivé skvrny, a dokonce i bakterie. Výborný pomocník i pro domácnosti s domácím mazlíčkem, 15 999 Kč; Concept VR3120 Robotický vysavač s mopem 2 v 1 PERFECT CLEAN Laser - je vybaven vyspělou laserovou navigací LaserTec 2.0 pro přesné plánování úklidu. Vyniká vysokou sací silou a extrémní výdrží, kdy na jedno nabití dokáže uklízet až 250 minut, 11 999 Kč; Karcher AKU podlahová myčka FC 7 Cordless Premium - odstraňuje všechny druhy suchých a mokrých každodenních nečistot v jednom kroku bez předchozího vysávání, 13 990 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak naučit děti uklízet

Kvůli hrozbě nákazy novým koronavirem jsou rodiny nuceny zůstat doma a tráví spolu mnohem více času. I přes obtížnou situaci je to možná dobrá příležitost, jak...

Výběr článků

Načítám