Hlavní obsah

Obujte se do podzimu, pořiďte si trendy kozačky pod kolena

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco minulým rokům dominovaly kozačky nad kolena, letos tomu bude jinak. Trendy se opět vrací k takzvaným „knee-high shoes“ neboli kozačkám v délce naopak pod kolena. Nosí se jak k sukním, tak k šatům i kalhotám. Pořiďte si je do svého botníku i vy.

Foto: Profimedia.cz

Kozačky pod kolena jsou hitem letošního roku.

Článek

Móda se ráda opakuje a jinak tomu není ani v případě kozaček pod kolena. Ty totiž letos zažívají velký comeback a objevily se snad ve všech přehlídkách světově uznávaných návrhářů. Inspirujte se jimi i vy a pořiďte si alespoň jeden pár do svého botníku.

Černé klasiky

Hledáte univerzální model, který obujete k úzkým džínům, sukni i šatům? Vsaďte na klasické černé ve výšce pod kolena! Na běžný den jsou perfektní volbou modely na nízkém podpatku.

Nezapomeňte ale, že musí skvěle sednout. To znamená, že mezi nimi a lýtkem nesmí být mezera, ale zároveň by se neměly do nohy zařezávat. V módě jsou zejména minimalistické hladké modely z přírodní či broušené kůže.

Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 1799 Kč. H&M, 2999 Kč. Zara, 2999 Kč. Baťa, 2599 Kč

Foto: Profimedia.cz

Objevily se na všech týdnech módy.

Toužíte po nohách dlouhých až do nebes? Vybavte se kozačkami na vysokém blokovém podpatku, které vám opticky prodlouží a zeštíhlí nohy, a navíc v nich zvládnete pobíhat celý den.

Na večer pak můžete naopak obout modely na tenkém vysokém podpatku, které ve spojení s šaty či sukní působí neuvěřitelně sexy.

Foto: archiv firem

Zleva: Högl, 4699 Kč. Baťa, 2999 Kč. H&M, 1499 Kč. H&M, 1799 Kč

V barvách podzimu

V případě, že už černé kozačky vlastníte, nebo vás zkrátka baví experimentovat s módou, pak se nebojte popustit uzdu své fantazii a pořiďte si barevné kozačky, které rozzáří i to nejsychravější podzimní počasí.

Vybírejte mezi tlumenými barvami, jako je khaki, písková či béžová, které se poměrně snadno kombinují s ostatními barvami spadaného listí, nebo se odvažte a vsaďte například na lakované kozačky v červené barvě.

Při stylingu si jen dejte pozor na to, abyste nevypadala příliš vulgárně. Noste je proto například s oversized svetrem či konzervativními midi šaty.

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 3299 Kč. Zara, 2999 Kč. Zara, 2799 Kč. H&M, 1829 Kč

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se sáhnout po extravagantnějších modelech.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Módní inspirace: Minikabelky

Nevejde se do nich ani větší chytrý telefon, přesto je návrháři chrlí do oběhu již druhým rokem. Řeč je o minikabelkách. Ty totiž zcela nahradily velké tašky,...

Výběr článků

Načítám