Hlavní obsah

Meghan, vévodkyně ze Sussexu, slaví čtyřicátiny se svou rodinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka britského prince Harryho, Meghan Markleová, vévodkyně ze Sussexu, hraběnka z Dumbartonu a baronka z Kilkeelu, slaví své čtyřicáté narozeniny. Když se v roce 2016 seznámila s Harrym, málokdo tušil, jak moc tato známá americká herečka změní jeho život, ale i jeho vztah k britské monarchii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tak jde čas s Meghan MarkleovouVideo: AP

 
Článek

Zatímco britská královská rodina a známé osobnosti z celého světa blahopřejí Meghan k jejím kulatinám, ona sama svůj narozeninový den tráví s rodinou ve svém domě v kalifornském Montecitu.

Oficiálně totiž ještě ani neukončila svou rodičovskou dovolenou, kterou si s Harrym vzali v červnu po narození jejich dcery Lilibet Diany Mountbatten-Windsor.

Rodina tak dostala přednost před velkolepými oslavami, o kterých spekulují světová média.

Život Meghan

Rachel Meghan Markleová se narodila v roce 1981 v americkém Los Angeles Dorii Raglandové a Thomasi Markleovi st. Poté, co obdržela bakalářský titul, začala se věnovat herectví. Nejprve získala mini role v televizních seriálech General Hospital, Century City či CSI: NY. Objevila se také v seriálu Ženatý se závazky.

Následovaly malé role ve filmech Knight Ride, Beze stopy, Dostaň ho tam a Šéfové na zabití. Známá začala být až díky roli v seriálu z právnického prostředí Suit (Kravaťáci), ve kterém hrála sedm sezon, a to v letech 2011 až 2018.

Královská rodina zveřejnila oficiální snímky z Harryho svatby

Evropa

V roce 2011 se provdala po sedmiletém vztahu za filmového producenta Trevora Engelsona. Jejich manželství ale vydrželo jen 2 roky.

S princem Harrym se seznámila v létě 2016 na popud Violety von Westenholzové, která v té době pracovala jako PR manažerka Ralpha Laurena, ambasadorkou značky byla právě Meghan. Podle přátel páru z toho byla láska jako trám. Na veřejnosti spolu poprvé vystoupili až na hrách Invictus v září 2017.

Jen o dva měsíce později, poté, co se Meghan setkala s královnou, oznámili v Kensingtonském paláci své zasnoubení.

V květnu 2018 se uskutečnila v kapli svatého Jiří ve Windsoru velkolepá královská svatba. Tehdy se Meghan vzdala své kariéry herečky a ujala se společně s Harrym královských povinností. V květnu 2019 se jim narodil syn Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Meghan se nezabila jen díky mně, uvedl princ Harry

Koktejl

Velmi záhy poté začaly na veřejnost vyplouvat první problémy, které měla Meghan s britskou monarchií, jež začátkem roku 2020 vyvrcholily tím, že se Meghan s Harrym vzdali královských povinností a začali usilovat o finanční nezávislost na monarchii. Svůj krok tehdy zdůvodnili obrovským tlakem britských médií.

V březnu 2021 pak pár poskytl svou otevřenou zpověď americké moderátorce Oprah Winfreyové, kde Meghan otevřeně mluvila o tom, jak se cítila v královské rodině osamělá, nešťastná a jak moc těžké bylo žít v duchu královských tradic.

Královna mění komunikační strategii, přiměli ji k tomu Harry s Meghan

Koktejl

V červnu Meghan prostřednictvím Random House Books for Young Readers vydala obrázkovou knihu a následně společně s Harrym uzavřeli dohodu s Netflixem a také se Spotify, pro které mají společně vytvářet podcasty.

Prvním projektem pro Netflix mají být hry Invictus, které dávají příležitost nemocným a zraněným vojákům soutěžit v různých sportovních disciplínách.

Druhým projektem má být animovaný seriál Pearl zaměřený na rodinu a inspirovaný řadou významných žen z historie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám