Hlavní obsah

Kuře na paprice - klasika trochu jinak

Omáčky máme obecně rádi. Kuře na všechny způsoby také. A když se dá dohromady kuře s omáčkou, můžeme si pochutnat na kuřeti na paprice. Jedná se o další recept, který jsme se rozhodli připravit a nabídnout ho možná trochu jinak, než jste z domova zvyklí.

Kuře na paprice - klasika trochu jinak

Ze své zkušenosti vím, že když chci svým dětem udělat radost jídlem, je právě kuře na paprice jistotou. Tentokrát ho pro nás připravil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž a rozhodl se použít kuřecí stehna.

Na čtyři porce budeme potřebovat čtyři kusy kuřecích stehen, sůl, 40 ml oleje, 80 g cibule a 8 g mleté sladké papriky. Na podlévání pak drůbeží vývar, nebo vodu. A ještě 65 g másla, 55 g mouky a 120 ml 12 % smetany.

Když máme ingredience připravené můžeme se pustit do vaření. Očištěná kuřecí stehna osolíme a z obou stran na oleji opečeme. Opečená stehna vyjmeme a v tomtéž tuku necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, na které krátce zpěníme mletou sladkou papriku a zalijeme drůbežím vývarem. Do tohoto základu vložíme opečená kuřecí stehna a na plotně, nebo troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Hotová kuřecí stehna vyjmeme a základ zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme provařit, zjemníme smetanou, dochutíme a přecedíme na dušená kuřecí stehna. Společně necháme krátce povařit.

Jako přílohu doporučuje Tomáš Kněž vařené těstoviny. Vhodný je i houskový knedlík.

Tak tedy dobrou chuť.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Související články

Výběr článků