Hlavní obsah

Inspirujte se módou z ulic australského Sydney

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem června probíhala v australském Sydney tamější obdoba týdne módy. Kromě samotných přehlídek stály za pozornost i outfity přítomných dam. Jaké módní trendy vládnou u protinožců?

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle ze Sydney

Článek

Australskou módu do značné míry definuje tamější přívětivé počasí. Teplé podnební pásmo umožňuje nosit celoročně lehčí svršky, než na jaké jsme zvyklí u nás. Na rozdíl od našeho teplého léta je ale ve stejné roční období v Austrálii poměrně zima a teploty se pohybují kolem dvaceti stupňů.

Z hlediska módy se ale jedná o nejpříznivější podnebí. Je totiž přímo stvořené k vrstvení a kombinování různých módních stylů a materiálů. V rámci tamějšího týdne módy byly proto nejčastěji k vidění kombinace lehkých letních šatů a kožených kozaček.

Nechyběly ani klasické dámské kalhotové kostýmy či jejich zkrácené varianty, které jsou hitem letošní sezony. Nejčastěji Australanky sahaly po neutrálních odstínech. K vidění byly zejména obleky v béžových či hnědých odstínech, které se skvěle hodí do teplejšího počasí. Inspirujte se jimi i vy.

Vsaďte na lněné modely, které jsou příjemné na dotek, navíc působí na těle chladivým dojmem. Hodí se nejen do kanceláře, ale také na slavnostnější události.

Nový módní trend: Z džínových šortek se stávají kalhotky

Styl

Odvážnější dámy sahaly také po crop-topech. Tato zkrácená varianta topů se letos vrátila do módy. Kromě asymetrických úpletových modelů se nosí i například zkrácené košile.

Takovýto módní kousek si navíc můžete hravě vytvořit i sama doma. Stačí si starou košili do půlky rozepnout, cípy svázat a podkasat tak, aby uzel nebyl vidět. Stejnou službu vám udělá i pásek do pasu. Stačí si obléknout své oblíbené tričko či halenku, přepásat a vykasat přes pásek tak, aby nebyl vidět.

Pro další módní inspiraci se podívejte do naší galerie.

Reklama

Související témata:

Související články

Módní inspirace podle Iriny Shaykové

Pětatřicetiletá Irina Shayková je celosvětově známou modelkou a tváří hned několika módních značek. Za povšimnutí ale stojí také její hvězdný styl. Na rozdíl...

Zelená je nová černá

Ačkoliv se staly oficiálními barvami pro rok 2021 šedá a žlutá, ve světě módy je vidět jiný trend. Většina návrhářů do svých kolekcí zahrnula i kousky až...

Výběr článků

Načítám