Hlavní obsah

Horký trend nadcházející sezony: 70. léta

Jedním z hlavních trendů následující sezony budou 70. léta. Co to znamená? Vyndejte ze dna skříně dříve tolik oblíbené zvonové džíny, roláky nebo minisukně. Naučíme vás, jak tyto retro kousky přirozeně vnést do vašeho šatníku, tak aby váš look působil moderně a trendy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Fendi.

Článek

Sedmdesátková móda výrazně navazovala na trendy z 60. let minulého století. Přetrvaly například kalhoty s nohavicemi do zvonu nebo áčkové sukně. Čím dál oblíbenější byly džínové materiály, hlavním motivem této dekády se staly květiny, halucinogenní potisky a celková barevnost.

V 70. letech se vystřídalo hned několik výrazných trendů, některé z nich nosíme dodnes, ani o tom nevíme. Příkladem jsou vysoko posazené pasy u kalhot a sukní nebo materiály, jako je samet či satén.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Madelaine Petschová.

Jak nosit sedmdesátky?

Nejjednodušším způsobem, jak zařadit styl 70. let do svého šatníku, je pořídit si šaty pod kolena s nízkým stojáčkem v různých odstínech hnědé nebo v jiných teplých barvách.

Pokud se pyšníte štíhlou postavou, můžete se odvázat a sáhnout po upnutých minišatech, které můžete doplnit broušenými kozačkami pod kolena. Skvěle vypadá také kombinace minisukně s páskem s kulatou sponou v kombinaci s klasickým tričkem s květinovým potiskem.

Foto: archiv firem

Šaty, F&F, 699 Kč. Sukně, CMEO Collective (prodává Zalando), 6050 Kč. Kabelka, See by Chloé (prodává Zalando), 10 440 Kč. Košile, F&F, 299 Kč. Pásek, H&M, 399 Kč.

V případě, že raději volíte konzervativnější způsob oblékání, vyzkoušejte například celodenimový look složený ze zvonáčů nebo cigaretových džín a denimové košile či bundičky s límcem.

Doplňky volte v hnědé barvě. Ostatně teplá čokoládová je rovněž jedním z největších trendů letošního roku.

Foto: archiv firem

Bunda, Levi’s, 3799 Kč. Džíny, Levi’s, 3299 Kč. Tričko, F&F, 299 Kč. Sukně, Milkit (prodává Zalando), 1440 Kč. Boty, CCC, 2599 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Mrazuvzdorné péřovky na hory i do města

Zima o sobě dává vědět, a proto je nejvyšší čas vyměnit kabáty za teplejší a praktičtější bundy. Ty vás totiž spolehlivě ochrání nejen před mrazíky, ale také...

Pánská móda do mrazivého počasí

Kvalitní zimní oblečení by mělo být součástí jak dámského, tak pánského šatníku. Inovativní materiály a důmyslné střihy zajistí, že vám ani mrazivé počasí...

Výběr článků

Načítám