Hlavní obsah

Přezujte na tenisky, hodí se k sukni, šatům i kalhotám

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí láká stále více lidí ven, sluníčko svádí k odkládání teplých kabátů, výměně zimního šatníku za jarní a k odložení zateplených bot a kozaček za pohodlné tenisky.

Foto: Profimedia.cz

Tenisky se letos nosí k elegantním i rozpustilým outfitům.

Článek

Velkým letošním trendem budou sportovní tenisky v kombinaci s kalhotami, sukní, či šaty. Podle módního návrháře a muže, který ve velkém určuje módní trendy, Karla Lagerfelda, budou tento rok v botníku vládnout tenisky. Modelky, jež předváděly jeho kolekci na jaro/léto 2014, do nich obul bez výjimky.

A proč zrovna tenisky? Už se nenosí jenom na sport nebo na procházku a volný čas. Letos si je můžete užít k šatům, vypadají skvěle k legínám a mikině nebo k džínům s širšími nohavicemi.

Květiny tenisky neurazí

V létě si k šatům s jemným květinovým vzorem v neonových barvách můžete obout romantické zlaté páskové sandály nebo transparentní balerínky. V jarním počasí se ale nazujte do tenisek. Pokud chcete získat pár centimetrů k dobru, vyzkoušejte tenisky na klínku. Jestli je vám pohodlnější verze bez něj, obujte nízkou, přesto ale kotníkovou verzi. Provokaci sportovního stylu spojeného s elegancí doplňte náhrdelníkem s kameny a výraznou kabelkou s popruhem.

Foto: Archiv firem

Květované šaty, F&F. Náhrdelník Parfois. Tyrkysová kabelka, Esprit 1199 Kč. Růžové tenisky, Vans. Modré na klínku, Adidas 2499 Kč. Bílé kožené s barevnou podrážkou, Bogner. Světle růžové tenisky Nike, Queens 3290 Kč. Fialové, Converse 2290 Kč.

Hra s barvami i ponožkami

Minulý rok se nosily tzv. „oxfordky”, tento rok je ale zřejmě vystřídá jejich pohodlnější varianta. Ploché šněrovací boty byly také elegantní a univerzální, tenisky se ovšem postarají o daleko zajímavější outfit. Hrajte si proto s barvami. Zkuste džíny volného střihu s barevnou, klidně žlutou košilí, a všechny potřebné věci schovat do květované sportovní tašky přes rameno. Pak už jen dolaďte boty. Můžete ladit s barvami na kabele, odstínem kalhot nebo se uchýlit ke zvířecím potiskům. Ti odvážnější mohou zvolit nepřehlédnutelný detail: barevné ponožky. Kalhoty už jen pak stačí lehce ohrnout, aby ponožky více vynikly. Tenisky jsou zkrátka opět na scéně.

Foto: Archiv firem

se záplatami, Karen Millen. Žlutá košile, Esprit 1499 Kč. Kabelka s květinami, Adidas. Retro tenisky, Crocs 1799 Kč. Světlemodré boty Nike Airmax, Queens 3390 Kč. Černé se zvířecím potiskem, Reserved. Květinové, Vans. Sportovní New Balance, Queens 1790

Reklama

Související témata:

Související články

Vsaďte na pohodlí a vyměňte šaty za kalhoty

Módní a společenské akce ovládly kalhoty. Spousta dam odmítla vystavovat svá těla v upnutých, postavu kopírujících sexy šatech, ve kterých je občas náročné...

Výběr článků

Načítám