Hlavní obsah

Módní přehlídka Nadace Terezy Maxové pomohla dětem, jež opouštějí ústavní péči

Novinky, Dana Sokolová

Charitativní módní přehlídka Nadace Terezy Maxové letos opět pomohla dětem, které opouštějí ústavní péči. 8. ročník této akce proběhl v pražském Obecním domě a kromě autorské kolekce prestižního italského návrháře Alessandra dell' Acquy a předních českých návrhářek mohli diváci shlédnout i vystoupení světových hudebních hvězd Johna McLaughlina a Zakira Hussaina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na charitativní přehlídce nechyběla Tereza Maxová ani Eva HerzigováVideo: Reuters

 
Článek

"Osud dětí, které odcházejí z dětských domovů, je těžký, končí pro ně ústavní péče a dál už je vše hlavně na nich. Snahou nadace je proto být patronem těchto dětí, stát při nich a všestranně je podporovat, a to nejen prostřednictvím této akce, ale všemi ostatními nadačními aktivitami," vysvětluje patronka nadace.

"Vezmeme-li v potaz, že patří k jedné z nejzranitelnějších skupin obyvatel, je zřejmé, že si naši plnou pozornost zaslouží," upozorňuje Tereza Maxová, která také velmi záhy odešla z domova za kariérou do Paříže, ale na rozdíl od dětí z domovů se měla vždy kam vrátit.

Kromě kolekce prestižního italského návrháře Alessandra dell' Acquy shlédli účastníci módní přehlídky například modely Kláry Nademlýnské, Hany Zárubové, Kateřiny Geislerové, Denisy Nové, Jakuba Polanky, Lukáše Lindnera, Petry Balvínové či Zuzany Kubíčkové.

Foto: Nadace Terezy Maxové

Eva Herzigová s Terezou Maxovou

Nadaci podpořil také hudebník John McLaughlin, známý také jako Mahavishnu John McLaughlin. Proslavil se díky hudebnímu stylu jazz fusion, který v sobě spojuje prvky jazzu s jinými hudebními styly.

"Hudebníci ke své tvorbě potřebují inspiraci a nejvíce jí nacházejí v ostatních lidech. Jsem hrdý, že inspirací se pro mě stala i Nadace Terezy Maxové," svěřil se slavný muzikant.

Sérii módních přehlídek, které se konaly pod názvem Fashion for Kids, zahájila Nadace Terezy Maxové v roce 2004. Dosavadní ročníky zajistily dětem 33 miliónů korun.

"Letošní téma přehlídky nebylo vybráno náhodou. Nové začátky jsou v podstatě tím, co spojuje osudy dětí vyrůstající mimo rodinu. Dá se říct, že jsou jednou z mála jejich jistot," dodala Tereza Maxová.

Reklama

Související témata:

Související články

Movember vyvrcholí gala party 30. listopadu

V listopadu zaplavili naše ulice muži s knírem. Důvodem pro tento svébytný módní trend je charitativní kampaň Movember, která má šířit osvětu ohledně rakoviny...

Výběr článků

Načítám