Hlavní obsah

Anne Hathawayová: Ukázat se částečně v rouše Evině nebylo vůbec lehké

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laťku svého herectví posouvá atraktivní rodačka z New Yorku stále výš. Příkladem toho je i její nová role svůdné volnomyšlenkářky v nekonvenční komedii Láska a jiné závislosti. Anne Hathawayová tvrdí, že jinak to ale v její profesi nejde.

Článek

„Naštěstí jsem si přečetla scénář předtím, než mi režisér Edward Zwick řekl, že v roli bude spousta erotických scén, při kterých mám být nahoře bez. Příběh mladé malířky Maggie, u níž se objevila Parkinsonova choroba, je ale natolik silný, že odvážné scény mi proti tomu přišly nepodstatné, a tak jsem souhlasila,“ prozrazuje devětadvacetiletá Anne.

Jistě ne malou roli v tomto rozhodnutí měl i její filmový partner Jake Gyllenhaal. „Známe se už od Ztracené hory. Jake je gentleman. Oběma nám bylo jasné, že sex k tomuto příběhu patří. Jen jemu vděčím za to, že jsem se při milostných scénách cítila bezpečná a tolik je neprožívala. Ukázat se částečně v rouše Evině nebylo ale vůbec lehké, zvlášť když vím, že tělo nemám bez chyby. Přesto jsem to riskla, a mám-li být upřímná, po tomto příběhu mě to tíží ještě méně.

Díky Maggie jsem si uvědomila, že nejdůležitější je, že je mi v mém těle dobře a že jsem zdravá,“ dodává moudře ostřílená herečka, která si po rolích lehkomyslných princezen troufla v dramatu Rachel se vrací na narkomanku a dostala za ni v šestadvaceti nominaci na Oscara. Anne však není zajímavá jen jako herečka. Aktivně se zapojuje do veřejného života Ameriky, je jednou z celebrit, které se léta angažují za práva gayů.

Nedávno podepsala dopis, ve kterém žádají prezidenta Baracka Obamu, aby se zasadil o povolení sňatků homosexuálů.

„Za gaye bojuji nejen proto, že jedním z nich je můj bratr Michael. Pro mě je důležité brát lidi takové, jací jsou, a nelimitovat je v jejich láskách. Také mi nikdy nebylo lhostejné, co se v naší zemi či jinde ve světě děje, proto jsem se zapojila i do charity. Podporuji i zajímavý projekt s názvem The Girl Effect, který investuje peníze do vzdělání a zdravotních programů pro mladé dívky v zemích třetího světa. Zatím jsme prosadili program do osmi zemí a devátý jsme zahájili v Jemenu. Několik z těchto států jsem už navštívila a plánuji cestu do dalších,“ prozrazuje Anne.

Angažuje se i ve společnosti ServingNation - Sloužit národu, ke které ji přivedl herec Tobey Maguire. Ta apeluje na to, aby každý člověk přispěl své zemi, angažoval se tam, kde se jako dobrovolník může uplatnit. A aby toho nebylo málo, jako vegetariánka přispívá Anne i organizacím na ochranu zvířat.

„Jsem vegetariánkou od dvanácti let, ale jedla jsem ryby. Když jsem loni v Anglii filmovala romantickou komedii One Day, dostala se mi do ruky kniha Eating Animals (Jíst zvířata) Jonathana Safrana Foera a od té doby nejím ani je. Ta knížka mi úplně změnila život. I když jdu s přáteli na oblíbené suši, dám si jen ty s okurkou.“

Svým občanským postojem Anne jistě nezapře rodinu. Je dcerou známého právníka Geralda Hathawaye a herečky Kate. Rodina má irský a francouzský původ, ale v rodokmenu nechybějí ani američtí indiáni, což se na ojedinělé kráse Anne bezpochyby zajímavě podepsalo. Rodiče jsou katolíci a v této víře vychovali i své děti - jedinou dceru a syny Michaela a Thomase.

„Z rodiny mám pevný základ. Nepiju, neužívám drogy. I když jsem k tomu měla už na vysoké škole spoustu příležitostí, nikdy jsem si s tím nezačala. I proto jsem například tak dobře zvládla obtížnou roli narkomanky Rachel,“ vysvětluje.

Přestože Anne věnuje většinu své energie herectví (jen loni natočila tři filmy a letos se v dalších třech představí), tvrdí, že pro sebe si vždycky čas najde. „Právě si zařizuji nový byt a relaxuji na procházkách se svou fenkou Esmeraldou. Taky se učím hrát na kytaru a vařit, těsně před třicítkou už je čas! Vůbec nejraději ale chodím a cestuji se svými kamarády.

Vedu úplně normální život. Hodně času, jak jsem už naznačila, trávím s knížkami, jsem na nich do velké míry závislá. Právě čtu zajímavý bestseller fyzika Briana Greena Elegantní vesmír, další rozečtenou knížkou je historie sobotních show Saturday Night Live,“ dodává.

O svých známostech mluví, jen když je na ně tázána. A tak se ještě neví, zdali je její současný přítel, o rok starší americký herec Adam Shulman, ten pravý. Poté, co se před dvěma a půl lety z jejího milence, okouzlujícího italského milionáře Raffaela Follieriho, vyklubal podvodník, který je dodnes za mřížemi, si dává na muže větší pozor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám