Hlavní obsah

William a Kate poruší tradici, chtějí žít bez služebnictva

Právo, Pavel Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ William a Kate Middletonová prohlašují, že poté, co se 29. dubna v Londýně vezmou, poruší tradici a budou žít bez služebnictva. Zatímco princ Charles má podle listu The Daily Telegraph téměř 150 různých komorníků či sluhů, jeho nejstarší syn s nevěstou plánují, že si budou nakupovat, vařit a uklízet úplně sami.

Foto: Profimedia.cz

Princ William a Kate Middletonová na svatbě jednoho ze společných přátel

Článek

V pronajatém domě na velšském ostrově Anglesey, kde William slouží jako pilot záchranného vrtulníku RAF, si ale nadále ponechají tělesné strážce.

„Je jim mnohem bližší, když se mohou starat sami o sebe. Princ William není nijak výstřední a jako každý mladý důstojník si určí, jak chce žít. S Kate žijí bez domácího personálu – a nepřáli by si to zařídit jinak,“ řekl listu jeden královský zdroj.

Princezna Catherine?

Alžběta II. mezitím řeší vpravdě královský oříšek – jaké tituly má Williamovi a Kate po svatbě udělit. Zabývá se tím už od listopadu, kdy její 28letý vnuk – po princi Charlesovi v pořadí druhý následník trůnu – a jeho stejně stará přítelkyně ze studentských let oznámili zásnuby.

Zatímco Buckinghamský palác tehdy hovořil o slečně Catherine Middletonové, britská média informují trvale o Kate. The Daily Telegraph ale s odvoláním na dvorní šeptandu napsal, že William by chtěl zůstat princem, než se nově ozdobit titulem vévoda.

„Říká, že se narodil jako princ William, a chce, aby to tak zůstalo,“ řekl jeden nejmenovaný zdroj. „Zároveň si přeje, aby se z Kate stala princezna Catherine.“ To je pro královnu ale velké dilema, protože princezny tradičně získávají tituly díky svému narození, ne sňatku.

Pokud by William nový titul nedostal, jeho nevěsta by se automaticky stala princeznou prince Williama, nikoli princeznou Catherine. Ačkoli Williamově tragicky zesnulé matce se často říkalo princezna Diana, její přesný oficiální titul zněl princezna z Walesu. Poté, co se s Charlesem rozvedla, se stala Dianou, princeznou z Walesu.

Královský historik Kenneth Rose ale pro The Daily Telegraph připustil: „Kate není šlechtického původu, proto by mohla být známá jako princezna Catherine.“ Rozhodnutí je ale v rukou královny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám