Hlavní obsah

Šaty, v nichž oslníte i v parných dnech

Novinky, Kamila Mouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní dny plné slunečního žáru přímo vybízejí k obléknutí lehkých šatů. Pro letošní sezónu si pro nás návrháři připravili především vzdušnost, pastelové barvy či velké etno vzory. Móda diktuje dvojí délku - mini anebo šaty až na zem. Přinášíme přehled šik modelů.

Článek

Letošní léto holduje jak romantickým duším, tak rebelkám, které mají radši výrazné střihy a doplňky. Dominantní budou hlavně vzdušné a lehké materiály, ve kterých nebude naše tělesná teplota stoupat více, než bude nezbytně nutné. Hodně krátké šaty nebudou žádnou výjimkou, stejně jako modely, které spadají až na zem.

Velice svůdného vzhledu docílíme kombinací délky maximálně nad koleny, čím kratší tím lepší. Doplňte je výraznými vysokými páskovými nebo semišovými botami. Výsledný dojem je perfektní a asi žádné mužské oko nezůstane k takto oblečené ženě slepé.

Pozadu nezůstává letos ani černobílá, či námořnická modrobílá klasika. Na pruhovaných úplých šatech jsou často našité velké odstáté kapsy, které střih krásně oživí.

Určitě zazáříte i v šatech z lesklých materiálů ve vzdušném střihu, které se laškovně rozvlní ve větru, ale i v elegantních modelech více na tělo s holými rameny.

Návrat oslaví toto léto i džínové šaty. O jejich prodyšnosti by se sice dalo polemizovat, ale mají zase jiné přednosti. Působí velice hravě a mladistvě, hlavně v kombinaci s doplňky jako jsou barevné šátky a náramky. Navíc se k nim nemusí striktně nosit boty na podpatku, hodí se k nim i sportovnější typ obuvi.

Z možných variací si vybere asi každá podle svého gusta a postavy. Nemusíme se totiž těsnat jen v upnutých látkách, ale zdůraznit své přednosti můžeme stejně tak dobře, a možná rafinovaněji, i ve ve volnějších střizích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám