Hlavní obsah

Většina Čechů upřednostňuje přirozenou krásu před vkusem a stylem

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krása je velmi relativní pojem, jelikož její posouzení závisí na každém z nás. Přirozená krása je nám dána či nedána do vínku a my ji můžeme podtrhnout a nebo poničit výběrem svého oblečení či použitím kosmetických zkrášlujících prostředků. Z průzkumu však vyplynulo, že pro 86 procent Čechů je rozhodující přirozená krása, kdy oblečení nehraje téměř vůbec žádnou roli.

Článek

U příležitosti velké módní události - slavnostního galavečera Elle Style Awards, kde budou odbornou porotou oceněny nejlépe oblékané celebrity, se pořadatelé rozhodli zjistit, jak krásu a módu vnímají obyvatelé Česka.

250 respondentům s průměrným věkem 28 let byla položena jednoduchá otázka. S jakou ženou / mužem byste se cítil/a lépe jako host na módním galavečeru Elle Style Awards? Dotázaným byly před samotnou odpovědí ukázány dva druhy fotografií, které si měli možnost dobře prohlédnout. Na první fotce byli zobrazeni velmi pohlední, ale nevkusně oblečení lidé, na druhé pak neatraktivní, zato módně oblečení.

Přirozená krása vede

Výsledky průzkumu byly velmi zarážející. 86% všech respondentů (tedy nejen muži, ale také značná část žen) by se na takové akci, jako je galavečer Elle Style Awards, cítilo lépe ve společnosti první skupiny lidí – tedy krásných, ovšem i velmi nevkusně oblečených.

Přirozená krása je pro většinu Čechů tedy rozhodující, oblečení pak hraje vedlejší roli. Pokud jste měli smůlu a příroda vám tolik krásy nenadělila, pak lze říci, že vám příliš trendy a módní věci nepomohou. Protože většina lidí tvrdí, že co je krásné, je zároveň i stylové. A naopak, co je ošklivé, tomu nepomůže ani velmi stylový zevnějšek.

Z části za to mohou i média a reklamy na módní oblečení, jelikož z nich na nás pohlíží lidé s vnadnými těly, symetrickými obličeji, společně s dokonalým líčením, a většina z nás proto jednoduše nedokáže oddělit krásu od módy a stylu. Krása je tak na prvním místě. Nelibost v nás tak vzbuzuje spíše ošklivost než nevkus.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo na podzim vsadí na tvíd, neprohloupí

Mezi módní evergreeny bezpochyby patří tvíd. Historie praví, že se začal vyrábět na ručních stavech už koncem 18. století ve skotských manufakturách,...

Výběr článků

Načítám