Hlavní obsah

Letní tábory jsou letos pro mnohé děti velmi potřebné, ne všichni si je ale mohou dovolit

Novinky, das

Na letní tábory se děti letos těší více než předchozí roky. Po dlouhé době, kdy měly omezené sociální kontakty kvůli koronavirové pandemii, se není čemu divit. A odborníci se shodují, že dětské kolektivy i v podobě letních táborů jsou ideálním řešením, jak co nejrychleji napravit vynucený sociální distanc.

Foto: Profimedia.cz

Letní tábory pomohou dětem s pohybem i sociální interakcí.

Článek

Kromě sociální interakce jsou letos také předností letních táborů či kempů, že se odehrávají většinou někde venku v přírodě či na nejrůznějších sportovištích. Děti si tak skutečně odpočinou od moderních technologií a každý den stráví aktivně někde venku, což je letos zvláště důležité.

Zároveň se zde naučí bez dozoru rodičů větší samostatnosti, ohleduplnosti i týmové spolupráci, což je pro jejich zdravý vývoj velmi důležité.

Příměstské tábory jako další možnost

Další výbornou variantou jsou příměstské tábory, kam děti docházejí každé ráno a mají zde celodenní program, přičemž večer odcházejí domů. Rodiče mají stále z čeho vybírat.

Na tábor s testem, ale jinak bez omezení, rozhodlo ministerstvo

Domácí

Příměstských táborů je aktuálně víc než pobytových, jejich obliba mezi rodiči a dětmi vzrůstá i přesto, že finančně vyjdou dráž a organizačně jsou pro rodiče náročnější.

Často i kvůli tomu, že tyto tábory preferují i samotné děti, které i díky nim zůstávají v kontaktu se svými kamarády či spolužáky.

Ne všichni si letos tábor mohou dovolit

Bohužel ne všichni v dnešní době jsou schopni svým dětem letní tábory či kempy zaplatit. Jedná se přeci jen o vyšší náklady, které si opravdu mnohé rodiny i vlivem dlouhodobých omezení a nedostatečného téměř ročního příjmu nemohou dovolit. Problém mají i samoživitelé, pro které bylo uplynulé období obzvláště složité.

Mnozí rodiče se proto obrátili i na Patrona dětí, který se jim snaží pomoci. Přispět těmto rodinám na letní tábory či kempy můžete i vy. Příběhy konkrétních dětí naleznete v sekci Volný čas, v současné době zde čeká na pomoc 30 dětí.

Nevhodné způsoby chování, které své děti učíme

Děti

Na tábory i kempy letos s testy

Podmínkou účasti na letním táboře či kempu bude letos negativní test na covid-19. Zatím není zcela jasné, zda půjde o antigenní, či PCR testy.

Počty účastníků již nebudou omezeny, vedení tábora jen bude muset zajistit zdravotní dohled při akci a vedení zdravotní dokumentace.

Pokud to nepůjde jinak, děti se budou moci účastnit přípravy stravy, ale již ne úklidu.

Roušky či respirátory budou nutné pouze v místech, kde to vyžadují platná epidemiologická opatření.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Dost dobrý rodič je lepší než ten perfektní

Být v něčem dostatečně dobrý nezní zrovna jako vysněný cíl. I jako rodiče chceme být opravdu skvělí. Jenže pokud jsme „jen” dost dobří rodiče, můžeme tím našim...

Výběr článků

Načítám