Hlavní obsah

Chlapec si strčil kousek hračky do nosu, po dvou letech ji vysmrkal ven

Novinky, Bohumila Kunertová

Každý rodič má vlastní zkušenost s tím, že stačí chvilka nepozornosti, a dětská „tvořivost” se může projevit během několika málo chvil. Malý Samir Anwar to svým rodičům rovněž dokázal. Při hraní si strčil malou část hračky do nosu. Vydržela mu tam dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když si Samir v roce 2018 postěžoval rodičům, že má něco v nose, otec Mudassir Anwar mu tam posvítil baterkou, ale nic neviděl, uvedl server BBC. Podobné to bylo i u lékaře, který nic nenašel. Rodičům tak řekl, pokud opravdu chlapec v nose něco má, mají počkat, až se dotyčný kousek „propracuje” tělem a sám vyjde ven.

Rodičům to přišlo zvláštní, ale protože ani lékař nic nenašel, a Samir jinak nejevil žádné potíže, smířili se s tím. Chlapec si sice několik dalších dní opakovaně stěžoval, že mu v nose něco „vadí”, rodiče ale nikdy nic nenašli. Nakonec nabyli dojmu, že si to možná jejich syn jen vsugeroval a v nose vůbec nic nemá.

Dvouletá Jasmínka kvůli obrně nechodila, při pozdějších prvních krůčcích všechny rozplakala

Děti

Jaké ovšem bylo překvapení celé rodiny, když se po více než dvou letech onen zmíněný kousek opravdu objevil.

„Když před několika dny jedl muffin, začalo ho něco velmi dráždit v nose. Tak jsme mu řekli, ať se zkusí pořádně vysmrkat,” uvedl pro server Fox News chlapcův otec.

Pokud se dítěti dostane do nosu jakýkoli cizí předmět, je důležité jednat velmi rychle, říká dětská lékařka Purva Groverová. Rodičům vždy radí, že mají nejprve zkusit dítěti danou věc z nosu opatrně vyndat. Pokud se jim to napoprvé nepovede, je třeba co nejdříve vyhledat lékaře. Ve vzácných případech může zaseklý předmět způsobit i udušení.

„Když vysmrkal kousek hračky, byli jsme doslova v šoku. Syn byl také trochu vyděšený, ale jeho oči jako by říkaly: Vidíte, já vám to říkal, že tam něco mám,” popsal chvíle zděšení Samirův otec.

Poté jeli ihned k lékaři, který po podrobné prohlídce rodiče uklidnil, že Samir v nose už opravdu nic nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám