Hlavní obsah

Recept na tvarohového velikonočního beránka

Novinky, Kristýna Léblová, kk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bez pečeného beránka si už málokdo umí představit Velikonoce. Někteří si ho kupují, jiní sami pečou. Znáte však původ této sladké pochoutky, jejíž tradice sahá do hluboké minulosti? A jak upéct takového, aby se vám po něm neprášilo od úst?

Upečte si tvarohového beránkaVideo: Novinky

 
Článek

Následující recept pekaře Richarda Kabáta je výjimečný v tom, že je plný másla a tvarohu, díky čemuž není beránek suchý, navíc má skvělou chuť.

INGREDIENCE

  • 150 g másla
  • 200 g cukru moučky
  • 25 g vanilkového cukru
  • 2 vejce (velikost L)
  • 200 g plnotučného tvarohu
  • 220 g polohrubé mouky
  • 10 g prášku do pečiva

 POSTUP:

  • Do misky dáme máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a šleháme, popřípadě lehce zahřejeme.
  • Poté přidáme vejce a dále mícháme.
  • Následně přidáme plnotučný tvaroh, OPĚT lehce promícháme, aby těsto nezřídlo.
  • Nakonec přidáváme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vše důkladně promícháme a plníme zlehka do formy.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 30 až 40 minut.

Zvlášť opatrně přistupujte k vyndávání beránka z formy, aby se nezlomil.

V našem případě jsme použili masivní litinovou formu, kterou jsme po vyndání z trouby nechali zchladit, díky čemuž se těsto od formy samo oddělilo a beránek šel jednoduše vyklopit. Každý typ formy má ale svůj vlastní „fígl“, jak beránka bezpečně vyklopit.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám