Hlavní obsah

Nicolas Cage bude znovu otcem, popáté ženatý herec čeká dalšího potomka

Nicolas Cage se v osmapadesáti letech rozhodně nechystá na klidné stáří. Držitel Oscara za roli v romantickém dramatu Opustit Las Vegas (Leaving Las Vegas, 1995) se před rokem popáté oženil, když si vzal japonskou herečku Riko Šibatu, mladší o jedenatřicet let. Brzy se také stane potřetí otcem.

Foto: Profimedia.cz

Se svou třetí chotí Alicí Kimovou se herec rozešel v dobrém a dodnes zůstali přáteli. Na snímku se synem Kal-Elem

Článek

Pár se seznámil před dvěma lety v Japonsku při natáčení postapokalyptického westernu Prisoners of the Ghostland. Riko, která je o čtyři roky mladší než Cageův nejstarší syn Weston, učarovala herci hned při prvním setkání.

„Máme toho hodně společného,“ svěřil se v programu Entertainment Tonight samotný Cage. „Stejně jako já má ráda zvířata. A když jsem se jí zeptal, jestli má nějaké doma, odpověděla: Ano, dvě létající veverky. V duchu jsem si řekl: To je ono. To by mohlo fungovat,“ prozradil.

Ukázal jí svou hrobku

Poprvé se dvojice objevila na veřejnosti v únoru 2020 na poměrně neobvyklém místě: na hřbitově v New Orleans. Nicolas tam Riko vzal, aby jí ukázal hrobku, kterou si pro sebe před deseti lety koupil.

Ne že by nešlo o stavbu hodnou pozornosti, na bezmála tři metry vysokou betonovou pyramidu s nápisem „omnia ab uno“ (z latiny „vše z jednoho“) se podle médií jezdí dívat (a fotit se u ní) turisté z široka daleka.

Obě hrdličky ovšem stejně jako řadu dalších dvojic rozdělila pandemie koronaviru, kterou Šibata z velké části strávila v Kjótu a Cage v Nevadě. O ruku ji tak herec požádal přes videochat FaceTime. Při té příležitosti jí také ukázal zásnubní prsten v černém zlatě s černým diamantem, který pro ni nechal vyrobit.

„Černá je její oblíbená barva,“ vysvětlil Cage posléze v rádiu s tím, že prsten jí následně poslal poštou do Kjóta.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Cage a jeho pátá manželka, Japonka Riko Šibata

Herec původně doufal ve svatbu v Japonsku v tradičním šintoistickém stylu, pandemie mu však plán zhatila. Vzali se tak 16. února 2021 během soukromého obřadu v hotelu Wynn v Las Vegas v den, kdy by hercův zesnulý otec slavil narozeniny.

Riko na sobě měla černé svatební kimono, ručně vyrobené v Kjótu, zatímco Nicolas přišel v obleku od známého návrháře Toma Forda.

„Vyměnili si tradiční katolické a šintoistické sliby s příměsí poezie od Walta Whitmana a (japonské tradiční poezie) haiku,“ prozradil mluvčí páru.

Ceremonie se podle časopisu People zúčastnila i Cageova třetí manželka Alice Kimová, s níž herec udržuje velmi přátelský vztah, a jejich syn Kal-El, kterému v říjnu bude sedmnáct. Již zmíněný Nicolasův 31letý syn Weston, kterého má s herečkou Christinou Fultonovou, naopak nedorazil.

Sňatkový turista

„Jsem skutečně šťastně ženatý. Ano, vím, pět (manželství) je dost, ale tentokrát cítím, že jsem našel tu pravou,“ podotkl před časem herec.

Cageova manželská historie je skutečně pestrá. Poprvé se oženil v roce 1995 s herečkou Patricií Arquetteovou, kterou na konci 80. let požádal o ruku v den, kdy se poprvé potkali.

Žena ho však měla za podivína a předložila mu seznam takřka nemožných věcí (jako například přinést jí autogram spisovatele J. D. Salingera, který byl známý tím, že své podpisy takřka nikdy nerozdával), o nichž věděla, že jsou prakticky nerealizovatelné.

Foto: Profimedia.cz

Nevyšel mu ani vztah s hereckou kolegyní Patricií Arquetteovou.

Nicolas ale její požadavky skutečně plnil, načež se Patricia zalekla a začala se mu vyhýbat. Znovu se sblížili až o několik let později, a nakonec se i vzali. Většinu času však kvůli svým kariérám žili odděleně a v roce 2001 se kvůli „neslučitelným rozdílům“ rozvedli.

Další lásku našel Cage v Lise Marii Presleyové, dceři Elvise, kterého je Nicolas velkým fanouškem. Vzali se v srpnu 2002, ale rozešli se ani ne po čtyřech měsících. Jak se svěřila sama Presleyová, sblížily je jejich podobné povahy – zčásti „cikánské“ a zčásti „pirátské“ – kvůli nim se ale nakonec i rozešli.

„Bylo to jedno z těch manželství, kdy si jeden vezme druhého v naději, že buď se to mezi nimi urovná, anebo ne. Stalo se to druhé,“ vysvětlila.

Čtyřdenní manželství

V roce 2004 se Cage oženil s Alicí Kimovou, Američankou korejského původu, která v době, kdy se poznali, pracovala jako číšnice v sushi baru v Los Angeles. Pár se sice rozvedl v roce 2016, ale i tak šlo o hercovo doposud nejdelší manželství.

Naopak nejkratší Cageův svazek byl ten s maskérkou Erikou Koike, s níž předtím rok chodil. Vzali se 23. března 2019 v Las Vegas, ale už 27. března Nicolas požádal o anulování manželství. Jako důvod uvedl, že byl pod vlivem omamných látek a alkoholu, když se svatbou souhlasil. Erika ho prý podvodně vloudila do manželství ve chvíli, kdy neměl čistou mysl.

Reklama

Výběr článků

Načítám