Hlavní obsah

Když vidíte tu bolest a utrpení, poznamená vás to, říká o pandemii zdravotní sestra z JIP

Novinky, Kristýna Léblová, ik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanov

Jana Pruknerová chtěla být zdravotní sestrou od dětství. Nyní pracuje v jihlavské nemocnici na oddělení jednotky intenzivní péče. Má tedy za sebou velmi náročný rok, kdy se starala se svými kolegy o ty nejtěžší případy s onemocněním covid-19.

„Změní vám to psychiku,“ říká o koronavirové pandemii zdravotní sestra z JIPVideo: Novinky

 
Článek

Jak vypadal běžný den na pracovišti před dobou covidu, popsala Jana Pruknerová jako rutinní den, který zahrnuje péči o správný chod oddělení, plánování služeb, komunikaci s managementem, vedením a dalšími odděleními.

Avšak po úderu pandemie se všichni museli ze dne na den převést na covidovou jednotku intenzivní péče a postarat se o nejzávažněji nemocné pacienty.

Foto: Novinky

Jana Pruknerová je díky svému pracovnímu nasazení nominovaná na Anděla mezi zdravotníky.

„Když vidíte všechnu tu bolest a utrpení, je to obrovský tlak na psychiku, který vás velmi poznamená. Jako staniční sestra navíc musíte podporovat a povzbuzovat svoje sestřičky. Nebylo to vůbec jednoduché, ale musím říct, že holky to zvládly skvěle,“ povídá s úsměvem.

Po smrti syna se rozhodla pomáhat. Stará se o nemocné s Alzheimerem

Zdraví

„Nesmím zapomenout ani na lékaře, ošetřovatele a také na ty, kteří nám během pandemie pomáhali a nezapomínali na nás,“ dodává s poděkováním.

Její dosavadní práci ocenilo i vedení a nominovalo ji do projektu Anděl mezi zdravotníky. Paní Jana vedení děkuje, i přesto je přesvědčená, že nominovanými by měly být všechny zdravotní sestry. A nejen sestry, ale všichni, kteří během pandemie prokázali obrovské úsilí a pomoc.

Foto: archiv Jany Pruknerové

Jana Pruknerová vyzdvihuje práci svých kolegů.

Finální galavečer projektu Anděl mezi zdravotníky se uskuteční 28. srpna 2021 v Městském divadle Dr. J. Čížka v Náchodě od 20:00 hodin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám