Hlavní obsah

Kdo zůstane o silvestrovské půlnoci nepolíben, zůstane i celý rok osamocen

Novinky, das

Půlnoční silvestrovský polibek má nejen u nás svou tradici. Podle lidového folklóru mnohých zemí je zárukou posílení vazeb do budoucna. Pokud si pár nenalezne na polibek čas, pak to nevěstí nic dobrého. Stejně tak není dobré, pokud první polibek patří někomu jinému než partnerovi. Podle tradice totiž první osoba, se kterou se v novém roce setkáte, předurčuje, co budete prožívat po zbytek roku.

Foto: Profimedia.cz

Novoroční polibek má nejen u nás svou tradici.

Článek

Již naše babičky říkávaly: „Když zůstane jedinec o půlnoci nepolíben, pak zůstane i celý rok osamocen.” Proto až odbijí hodiny dvanáctou, nezapomeňte na tuto tradici. A pokud zrovna nebudete mít vedle sebe partnera či někoho blízkého, pak zaměstnejte alespoň svou mysl či vzpomínky. Ani o samotě se jednoduše nemusíte cítit osaměle.

První polibek mnohé prozradí

Pokud se chystáte políbit někoho poprvé, dejte si zvlášť záležet. Již několik studií potvrdilo, že většinu jedinců odradily od protějšku právě první polibky.

Spojení rtů totiž na druhé mnohé prozradí. Při líbání nezapojujeme jen hmat, ale i čich a chuť. A souhra všech tří smyslů probudí v mozku děje, jejichž výsledkem je informace, zda toho druhého chceme, nebo ne.

Do někoho, jehož dotek rtů nám nic neříká, kdo nám „nechutná“ a nevoní, se prostě zamilujeme jen těžko.

Líbání svědčí i dlouhodobým vztahům

Podle profesora psychologie Robina Dunbara z Oxfordské univerzity ve Velké Británii líbání posiluje pocit, že je dvojice více emocionálně propojena.

„Možná je to i důvod, proč se lidé po více letech rozcházejí. Mnohé průzkumy totiž ukazují, že velké množství manželů se vůbec nelíbá, anebo zcela minimálně. Jakmile dvě osoby vztah legalizují, líbání prý mezi nimi ustane. Mnohé páry si přitom za celý týden nedají ani pusu na rty,” vysvětluje pro BBC Dunbar.

Podle sexuoložky Gabrielle Morrisseyové by se měli partneři políbit minimálně jednou denně. Ale čím častěji, tím lépe.

Jak připravit rty k polibku

Sílu polibku dokážou ovlivnit i samotné rty. Pokud budou popraskané a suché, prožitek nemusí být takový, jaký očekáváme. Pečovat o rty se tak skutečně vyplácí.

Jak by taková péče měla vypadat? Vždy je zapotřebí nejprve ze rtů odstranit všechny šupinky a odumřelé buňky, nejlépe pomocí speciálního peelingu či jemného kartáčku na zuby. Krouživými pohyby prstů či kartáčkem navíc rty dokonale prokrvíte, přičemž budou působit plnějším dojmem.

Na takto ošetřené rty pak ihned naneste balzám na rty, který se většinou během chvilky velmi dobře vstřebá. Pokud vás trápí velmi suché rty, použijte balzám i před usnutím. Při výběru balzámu přitom dbejte na jeho složení. Ideální je vsadit na přírodní ingredience s hydratačními složkami.

Foto: archív firem

Péče o rty

Péče o rty: 1. EOS Fruit. Balzám na rty - bohatý na antioxidanty, vitamín E, bambucké máslo a jojobový olej. Cena 179 Kč; 2. Douglas Lipbalm Toffee Apple. Balzám na rty - pečuje o rty, zanechává je hebké a jemné. Cena 139 Kč; 3. Oriflame Medový zázračný kelímek Tender Care. Zázrak, který zanechává vaši pokožku hebkou a medově provoněnou. Cena 149 Kč; 4. Bioderma Atoderm Balzám na popraskané suché rty - díky zvlhčujícím a výživným složkám obnovuje popraskanou pokožku rtů. Cena 275 Kč; 5. Shiseido Full Correction Lip Treatment. Balzám na rty obnovuje kontury rtů, vyplňuje je, zanechává zářivě svěží a hebké. Cena 1200 Kč; 6. La Roche Posay Cicaplast. Ochranný a obnovující balzám na rty a okolí. Cena od 140 Kč; 7. Elizabeth Arden Intensive Lip Repair Balm - dodává suchým a popraskaným rtům intenzivní a dlouhodobou hydrataci. Cena 750 Kč; 8. Labello Pečující máslo na rty Rybíz - poskytuje rtům až 12hodinovou hydrataci, zanechává je jemné a zdravé. Cena 70 Kč; 9. Astrid Teribear pečující balzám na rty - koupí speciální limitované edice Teribear balzámu na rty přispíváte 5 Kč Nadaci Terezy Maxové dětem a pomáháte tak společně se značkou Astrid opuštěným dětem najít nový, šťastný domov. Cena 40 Kč; 10. Eucerin Balzám na rty Acute Lip Balm - okamžitě zklidňuje a zvláčňuje velmi suché a popraskané rty i periorální oblast okolo rtů. Cena 225 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám