Hlavní obsah

Shoďte povánoční kila jednoduchými cviky

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Typické české Vánoce jsou neodmyslitelně spojeny s bramborovým salátem a smaženým kaprem. Na stole nesmí chybět několik druhů cukroví a na první svátek vánoční si pochutnáme na kachně se zelím a kynutými knedlíky. Vše skvěle chutná, ale pohled na váhu potom už tak ideální většinou není.

Shoďte povánoční kila jednoduchými cvikyVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Nový rok je tady a většina lidí řeší, jak se zbavit kil nabraných během vánočních svátků. Fitness trenérka Adéla Kolmanová si pro vás připravila několik jednoduchých cviků, které mají pomoci s redukcí váhy a zároveň zpevní tělo. Pokud nejste milovníci posiloven, můžete si klidně zacvičit doma.

První cvik je zaměřen především na nohy - jsou to výstupy na bednu, buď s jednoručkami (činky) nebo bez nich.

Další posiluje mezilopatkové svaly, přední ramenní svaly a také celý střed těla a záda. Začíná se z pozice vzporu, váha se přenese na jednu stranu a střídavě se přitahují ruce k tělu. Fitness trenérka ukazuje a popisuje i další cviky, které mohou s redukcí váhy pomoci.

Bez správné stravy to nejde

Na hubnutí má velký vliv také správný jídelníček. Pokud zdravou a vyváženou stravu spojíte s pravidelným cvičením, kila půjdou dolů lépe. Zaměřit byste se měli na dostatek vlákniny, ovoce, čerstvou zeleninu, těstoviny z celozrnné mouky nebo hnědou rýži.

Omezit by se měl naopak rafinovaný cukr, což je především klasický „bílý“. Nejméně jedno jídlo denně by se mělo skládat z čerstvé zeleniny, a to především listové. Každý také nejspíš ví, že nezdravé tuky jsou jednou z hlavních příčin obezity. Nadměrné množství soli a alkohol hubnutí také nepřidá.

„Na začátku ledna u nás pociťujeme zhruba 50% nárůst zájemců o cvičení. Bohužel u toho moc dlouho nevydrží. Apelovala bych tedy na to, aby lidé raději začínali pozvolna a vydrželi u toho,“ řekla Novinkám fitness trenérka Adéla Kolmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám