Hlavní obsah

Novoroční předsevzetí, která se většinou nevyplatí

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než se rozhodnete do nového roku vstoupit s nějakým předsevzetím, ujistěte se, že to spíše než posun k lepšímu nebude krok zpět. Některá unáhlená usnesení totiž můžete vydržet maximálně do února. Zkuste se například vyvarovat těch následujících, které většinou vůbec nefungují.

Foto: Profimedia.cz

Některým novoročním předsevzetím je dobré se raději vyhnout.

Článek

Ta nejhorší novoroční předsevzetí zveřejnil server CNN a některá z nich jsou doopravdy zajímavá. Patří k nim klasické hubnutí, hledání životního partnera, ale například i touha po otěhotnění anebo změna v ranním vstávání. Co udělat pro to, aby vás novoroční sliby nezradily?

Nehledejte mermomocí lásku

Pokud si chcete v novém roce najít lásku a hodláte si to dát jako novoroční předsevzetí, zřejmě uděláte chybu. Samozřejmě to neplatí na každého, ale pokud si dáte sami sobě takovýto slib, vaše mysl se začne ubírat jen tímto směrem a vy nebudete schopni normálně uvažovat. Za každým člověkem budete fantazírovat o vztahu a společné budoucnosti.

Mermomocí si najít partnera dost často nefunguje, lidé jsou pod tlakem, a to hlavně psychickým. Proto je daleko lepší dát si předsevzetí, že se budete více vídat s přáteli, věnovat se oblíbené aktivitě, kam dochází spousta lidí, zkrátka budete více chodit do společnosti. Zkuste se například zapsat na internetovou seznamku, jít na oběd s kolegou nebo se přihlásit do zábavného kurzu. Pravděpodobnost, že potkáte partnera právě tímto, vesměs náhodným způsobem, je mnohem vyšší a v mnoha ohledech i příjemnější.

S váhou jděte dolů postupně

Většina lidí si do nového roku dává předsevzetí, že by chtěla zhubnout, a to alespoň o dvě až pět kilo. A to hlavně proto, že s cukrovím, které většina z nás o Vánocích s radostí mlsá, jde nahoru bohužel i naše váha. To, že chcete jednoduše zhubnout, není úplně nejšťastnější rozhodnutí. Zkuste na to jít rafinovaně a věřte, že tento dlouhodobý proces přinese své ovoce. Vyplatí se tedy zvolit konkrétnější cíle.

Kupte si krokoměr a začněte více chodit pěšky, pořiďte si kuchařku se zdravými a nízkokalorickými recepty nebo s kamarádkou začněte chodit na hodiny jógy. Když si okamžitě upřete jídlo a nebudete cvičit, je téměř stoprocentní, že se vám shozená kila brzy vrátí zpět.

Touha po zasnoubení a svatbě

Spousta lidí potřebuje čas, než se vysloví a svého partnera požádá o ruku. Pokud na to marně čekáte, vyvarujte se představy, že byste se pokoušeli partnera k zásnubám přesvědčit. Člověk, který se rozhodne žádat o ruku, musí být o vztahu, ale i sám o sobě absolutně přesvědčen, než se rozhodne udělat tak velký životní krok. Jestliže ale cítíte, že se vztah nikam dál nevyvíjí, možná by nemusel vyjít ani nucený sňatek. Častokrát se také stává, že osoba, od níž čekáte vyznání, není ta pravá.

Otěhotnět lusknutím prstu

Těhotenství je na seznamu přání do roku 2014 také velmi obvyklé. Jenomže to není jen tak. Pokud na sebe budete vyvolávat velký tlak a uděláte vše možné i nemožné pro dosažení vašeho cíle, může být vše naopak a s početím mohou být problémy. Proto rozlište plánování dítěte a podnikání přirozených kroků k rodičovství, a spíše než na zplození potomka se zaměřte na šetření peněz a vytvoření příjemného zázemí pro budoucího člena vaší rodiny. Pročtěte si literaturu, která vás zajímá, zkuste klidně i akupunkturu a pokuste se na rodičovství jít přirozeně a pomalu.

 Dejte výpověď v práci, ale musíte mít jinou

Už dlouho přemýšlíte o tom, že dáte výpověď v práci a nový rok vás k tomu čím dál více svádí? Nejdříve je dobré zamyslet se nad tím, jestli se nedá něco změnit nebo udělat lépe, abyste se na svém místě cítili komfortněji. Pokud vám ale tato myšlenka v hlavě vrtá už příliš dlouho, pamatujte na to, že práci byste měli opustit až ve chvíli, kdy máte jisté jiné místo. Být nezaměstnaný hned po Novém roce a zoufale se shánět po práci není úplně šťastný start. Navíc to v běžném životě nefunguje jako v amerických filmech. Tam když člověk dá výpověď, téměř okamžitě pracuje jinde nebo se jen tak věnuje drobným pracím v domácnosti. To v běžném životě ale nefunguje.

Starého psa novým kouskům lehko nenaučíš

Trápí vás ráno nedostatek času a málokdy se vám podaří přijít včas? Pak se následující předsevzetí může týkat právě vás. Jestliže chcete vstávat každé ráno o třicet minut dříve, než jste byli doposavad zvyklí, zbystřete. Je to totiž v podstatě stejné, jako kdyby se člověk snažil uběhnout patnáct kilometrů, aniž by celý rok trénoval. Pokud chcete dosáhnout toho, že se ráno budete dříve probouzet, začínejte na pěti minutách. A pokud ani to nevyjde, může vás uspokojit to, že spánek je pro naše zdraví stejně dobrý jako například meditace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám