Hlavní obsah

Příčinou velkých bolestí jsou ochablá záda

Novinky, bry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chronické bolesti zad způsobuje především pohlaví, věk, výška, váha, fyzická zátěž při práci, degenerace nebo stres v pracovním či osobním životě. V dnešní době těmito bolestmi trpí třetina dospělé populace, až v 80 procentech jsou způsobeny právě slabými zádovými svaly. Aby tělo bylo zdravé a kosti chráněné, je důležitý silový trénink.

Článek

Zdravotní stav také závisí na stavu svalstva. Mnoho lidí dnes trpí bolestmi zad a šíje, které nevznikají jen nedostatkem pohybu. Tělo totiž potřebuje posilovat, jelikož po 25 roku života dochází k ubývaní svalové hmoty. Mezi 20. a 50. rokem ztratí člověk v průměru přes 7 kg svalové hmoty a zároveň nashromáždí 20 kg tuku, nese tak vyšší váhu a je více oslabené. 

Pokud svalovou tkáň pravidejně neposilujeme, přemění se v tukovou, a to se pak stává příčinou bolesti zad. Že si celé tělo procvičíme je určitě dobré, nepomáhá však k jemu úplnému a rovnoměrnému posílení.

Cvičení předchází i různým onemocněním

Každý sport je zkrátka dobrý jen na určité zádové partie, ty ostatní zbývající však zůstávají ochablé. Aby se všechny zádové partie posílily, byly vyvinuty speciální stroje, na kterých mohou cvičit i starší, ochablí či nemocní lidé. Takovéto stroje jsou sestaveny tak, aby se procvičilo celé tělo včetně bolavých  zad.

Cvičení působí proti onemocněním látkové výměny, předchází onemocněním osterporózy, posiluje kosti, spaluje tuky, zpevňuje postavu, zlepšuje pohyblivost a dobré držení těla. Sympatické je na tom, že uvnitř podobných "posiloven" nenajdete žádné " nabušené " svalovce, neuslyšíte hlasitou muziku a navíc nevyjdete ven propocení. Po celou dobu se vám věnují opravdoví profesionálové, kteří vám s cvičením odborně poradí.

Pokud se tomuto tréninku budete pravidelně věnovat, bolesti zmizí. Zatím tyto speciální posilovny fungují ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Velké Británii a Nizozemsku.

Reklama

Související články

Zdravé sezení, místo léků na bolavá záda

Nemá to logiku. Milióny lidí žijí stále více v sedě, přesto naprostá většina z nich neví téměř nic o tom, jak sedět co nejzdravěji. A jak tím předcházet...

Jak si vybrat správný sport

Činky a cvičební gumy skončily ve skříni. Rotoped stojí už delší dobu stranou v obýváku coby věšák na prádlo. A jednotvárná dřina na úžasném přístroji...

Výběr článků

Načítám