Hlavní obsah

Záplavy v Indii. Statisíce lidí prchají, nejméně 100 už zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při záplavách a sesuvech půdy v jihoindických státech Kérala a Karnátaka zahynulo za poslední dny nejméně 100 lidí. Dalších 360 000 místních obyvatel muselo opustit své domovy a přesunout se do provizorních přístřešků. Bleskové záplavy a sesuvy oblast zasáhly po několika dnech přívalových dešťů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záplavy v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

Svazový stát Kérala hlásí od čtvrtka už 42 mrtvých a kolem 125 000 evakuovaných, nejméně 15 lidí se tam pohřešuje. V sousedním státě Karnátaka zahynulo nejméně 24 lidí a na 235 000 se jich musí přesouvat do bezpečnějších míst, uvedla indická zpravodajská agentura PTI. Oběti hlásí i státy Gudžarát a Maháráštra.

Foto: Reuters

Záplavy v oblasti Sangli v Indii

Úřady státu Kérala oznámily, že za poslední dva dny se tam objevilo zhruba 80 sesuvů půdy. Kvůli pokračujícím dešťům a špatnému počasí je v sedmi ze 14 okresů tohoto indického státu v platnosti vysoký stupeň nebezpečí. Hlavní kéralské letiště v pobřežním městě Kóčin je už od pátku mimo provoz.

Monzunové deště trápí jih Asie každoročně zhruba od června do září a způsobují tam záplavy. Loni zasáhly stát Kérala nejsilnější monzuny za desítky let, vyžádaly si přes 400 obětí a více než milion lidí nechaly bez střechy nad hlavou. O rok dříve zemřelo při monzunových záplavách v Bangladéši, Indii, Nepálu a Pákistánu přes 1300 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám