Hlavní obsah

Tokio zasáhlo silné zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Silné zemětřesení o síle 6,1 stupně zasáhlo japonské hlavní město Tokio a jeho okolí. Ve městě se zastavila doprava, podle veřejnoprávní televize NHK ale zatím výraznější škody nejsou hlášeny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Silné zemětřesení v JaponskuVideo: AP

 
Článek

K otřesu země došlo v prefektuře Čiba ve 22:41 místního času (15:41 SELČ) v hloubce 80 kilometrů, uvedla japonská meteorologická agentura. NHK s odkazem na místní policii oznámila, že zemětřesení zasáhlo také sousední prefektury Saitama a Ibaraki. Oběti hlášeny nejsou, vážnější zranění utrpěla pouze jedna 50letá žena, která se při pádu udeřila do hlavy.

V Šindžuku, luxusní a rušné části hlavního města, došlo k výpadku proudu přibližně u 250 budov. Přerušen byl také provoz vlaků a z preventivních důvodů také místního letiště Haneda.

Jih Pákistánu postihlo silné zemětřesení, minimálně 20 lidí je mrtvých

Svět

Experti ještě zkoumají, zda po zemětřesení neutrpěla škody jaderná elektrárna Tokai 2, která se nachází v prefektuře Ibaraki. Žádné abnormality ale zatím z místa hlášeny nejsou.

Zemětřesení jsou v Japonsku poměrně obvyklá, dvacet procent všech otřesů o síle 6 stupňů a více se objeví právě v Japonsku. Nejsilnější zemětřesení se vyskytlo 11. března 2011 a mělo sílu 9 stupňů, následovala ho vlna tsunami. Ta podle meteorologické agentury nyní nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám