Hlavní obsah

Čína hlásí dramatický nárůst nově nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wu-chan

Počet nově nakažených koronavirem Covid-19 v epicentru nákazy provincii Chu-pej dramaticky narostl. Nově infikovaných přibylo skoro o 15 tisíc. Na nákazu zemřelo v této oblasti 242 lidí. Razantní nárůst čísel čínské úřady vysvětlily změnou diagnostiky a započítávání nakažených, píše agentura DPA.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zdravotnický personál v nemocnici v čínském Wu-chanu

Článek

Dosud se do statistik nedostalo mnoho pacientů, kteří měli podle CT vyšetření příznaky nemoci, ale nebyl u nich proveden následně speciální test zacílený na koronavir.

Vědci: Čína zdržela informace o 17 dnů

Svět

Poslední čísla mluví o 14 840 nemocných s Covid-19. Podle dosavadního postupu by za středu počet nově nakažených činil 1508 případů, k nim zdravotnická komise nově připočítala i dalších 13 332 případů. Z počtu 242 nových úmrtí pak bylo 135 diagnostikováno novými klinickými metodami.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Čísla jsou v příkrém rozporu se středečním optimistickým prohlášením o tom, že bylo zaznamenáno nejméně nových případů nákazy.

Nově infikovaných v Číně výrazně ubylo, ve wuchanské nemocnici se tančí

Svět

Úřady novou metodiku zdůvodnily tím, že to klinicky diagnostikovaným pacientům umožní přístup ke včasné léčbě.

Epidemiologové mají podezření, že počet nemocných je daleko vyšší, ale případy nejsou nahlášeny. Podle odborníků představují denně hlášená čísla spíše schopnost identifikovat a nahlásit případy než skutečný rozsah nákazy.

WHO: Je čas bojovat. Koronavirus je nejhorší nepřítel lidstva, jakého si lze představit

Svět

V Chu-peji je podle CNN hospitalizováno přes 33 tisíc nakažených, 1437 z nich je v kritickém stavu, dalších 3441 lidí se zotavilo a bylo z nemocnic propuštěno.

Slova, že se máme od Číny učit stabilizovat společnost, byla chybou, připustil Zeman

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám