Hlavní obsah

Na ruskou jadernou ponorku vyšplhala medvědice s mládětem. Odstřelili je

Novinky, jem

Zřejmě zvědavost stála život medvědici, která spolu se svým mládětem vyšplhala na ruskou jadernou ponorkou kotvící v přístavu na Kamčatce. Podle mluvčího východního vojenského okruhu se šelma v okolí pohybovala delší dobu a počínala si agresivně. Rusové se proto rozhodli zvířata raději zastřelit. Ve středu na to upozornil server Newsweek.

Foto: Youtube

Zastřelená medvědice s mládětem

Článek

„Medvědice s medvídětem vylezla do oblasti mola a na palubu jedné z jaderných ponorek. Medvědi byli považování za hrozbu pro lidi, a tak je ve výsledku expertní instruktor zastřelil. Použil při tom speciální lovecké zbraně,“ cituje Newsweek z oficiálního prohlášení ruské armády.

Tak to děláme na Kamčatce

K incidentu došlo ve vojenském přístavu ve Viljučinsk na ruském Dálném východě. Záběry z něj zveřejnil místní zpravodajský server Kamčatka Info. Usmrcená samice a její mládě patřily do čeledi medvědů hnědých a místního poddruhu medvědů kamčatských. Ti se v oblasti vyskytují běžně, nechovají se však za normálních okolností tak agresivně, jako si měl údajně počínat zastřelený pár.

Na zmíněném videu je vidět, jak všetečné šelmy připlavaly k ponorce, vyšplhaly na její palubu a posadily se. Po výstřelu se tělo jedné z nich - patrně mláděte - svalilo do moře. „Takhle na Kamčatce lovíme medvědy,“ okomentoval kdosi záběry na videu. Na vysvětlenou dodal, že kdyby nebyli zastřeleni, vrátili by se do vesnice a mohli by zaútočit na lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám