Hlavní obsah

Majitele potopeného korejského trajektu našli mrtvého v poli, tělo už bylo v rozkladu

– Soul

Hledaný majitel potopeného jihokorejského trajektu Sewol, jehož policie hledala od dubna, je už nějaký čas mrtvý. Vyšetřovatelé to potvrdili v úterý. Podle nich bylo tělo miliardáře Ju Pjon-una objeveno minulý měsíc a bylo už ve značném stadiu rozkladu. Informovala o tom agentura Jonhap.

Foto: Park Cheol-hong/Yonhap, Reuters

Nemocniční zřízenci převážejí nalezené tělo miliardáře Ju Pjon-una.

Článek

Tělo se našlo v poli na jihu země 12. června. Mrtvola měla obuté drahé boty a luxusní italské sako. Nedaleko ní se našly tři prázdné lahve od místního alkoholu, taška a lupa.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tělo bylo podle policie rozložené k nepoznání a bude třeba provést další testy a zkoumání, aby se zjistilo, kdy a jak zemřel. Už teď je ale jasné, že se jedná o hledaného miliardáře, prokázaly to testy DNA a porovnání otisků prstů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají vrak potopené lodiVideo: Reuters

Trajekt Sewol se potopil v dubnu u ostrova Čedžu. Zemřelo při tom 304 lidí, převážně středoškolských studentů. Těla deseti pohřešovaných se dosud nenašla. K potopení lodi přispěly podle policie nedbalost a korupce.

Trajekt byl nelegálně přestavěn, aby mohl převážet větší náklad, přesto mu lodní úřady udělily povolení.

Kvůli jedné z největších námořních nehod v zemi čelí soudu kapitán a 14 členů jeho posádky a v odděleném procesu i majitelé a provozovatelé trajektu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám