Hlavní obsah

Hříšnice v Indonésii bičují ženy ze zvláštní trestné jednotky

Indonéská provincie Aceh vytvořila speciální trestnou jednotku složenou z žen, které bičují ratanovým prutem jiné ženy, jež porušily právo šaría, napsal list The Independent. Poslední akcí jednotky bylo potrestání nesezdané ženy, která byla přistižena v hotelovém pokoji s mužem.

Foto: Profimedia.cz

Bičování ratanovým prutem je běžný trest v indonéské provincii Aceh.

Článek

Čerstvá členka týmu oblečená v hnědé burce s bílou maskou na obličeji bičovala ženu, která klečela na zemi s rukama spoutanýma za zády. „Myslím, že odvedla dobrou práci. Její technika byla dobrá,“ řekl vyšetřovatel agentuře AFP.

Pokud vedení města chtělo samo dodržovat právo šaría, ženskou trestnou jednotku muselo vytvořit. Podle pravidel islámského práva by pouze ženy měly trestat jiné ženy shledané vinnými z porušování práva šaría.

Vytvoření první ženské jednotky v regionu trvalo roky, informovala agentura AFP. „Trénujeme je, abychom se ujistili, že jsou fyzicky zdatné, a učíme je, jak správně bičovat,“ řekl agentuře jeden z vyšetřovatelů. Členky jednotky podstupují také speciální psychologický výcvik, aby jim nebylo trestaných hříšníků líto. „Je to druh indoktrinace, kterou jim poskytujeme, aby lépe chápaly svou roli, aby nemilovaly ty, kteří porušují Boží zákon," řekl.

Foto: Profimedia.cz

Ženy hříšnice jsou bity opět ženami.

Indonéská provincie zavedla přísné právo šaría v roce 2006. Bičováním se stíhají prohřešky, jakými jsou například pití alkoholu, cizoložství či vztahy s osobami stejného pohlaví.

„Bičování lidí je brutální a obzvláště barbarská praxe, bez ohledu na to, kdo trest vykonává. Bičování - ženami nebo muži - nemá v moderní Indonésii místo a vláda v Jakartě by měla toto mučení zastavit,“ řekl Andreas Harsono z organizace Human Rights Watch.

Reklama

Výběr článků

Načítám