Hlavní obsah

Čína bude dál posilovat strategickou spolupráci s Ruskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čína bude „pokračovat v posilová strategické spolupráce“ s Ruskem bez ohledu na to, jak se může vyvinou mezinárodní situace, uvedl náměstek čínského ministra zahraničí Le Ju-čcheng ruskému velvyslanci v Pekingu Andreji Denisovovi.

Foto: Profimedia.cz

Tajemník čínského ministra zahraničí Le Ju-čchneg

Článek

„Bez ohledu na to, jak se může změnit mezinárodní situace, Čína bude pokračovat v posilování strategické spolupráce s Rusem, aby dosáhla spolupráce výhodné pro obě strany, společně zabezpečila naše vzájemné zájmy a propagovala nový typ mezinárodních vztahů,“ řekl Le podle prohlášení ministerstva.

Le dále zmínil, že během prvního čtvrtletí vzrostla vzájemná obchodní výměna o skoro čtvrtinu a dosáhla objemu 38,2 miliardy dolarů. Je to podle něj důkaz „ohromné odolnosti“ vzájemné spolupráce.

Peking kritizoval sankce uvalené na Rusko i roli NATO

Válka na Ukrajině

Obě strany si během rozhovoru také vyměnily pohledy na dění na Ukrajině a věnovaly se dalším mezinárodní a regionálním tématům vyvolávajícím obavy, stojí v prohlášení. Nic z toho ani jedna ze stran blíže nevysvětlila.

Čína tak navzdory válce na Ukrajině utužuje vztahy s Ruskem. Ještě před ruskou invazí prezidenti obou států Vladimir Putin a Si Ťin-pching prohlásili, že jejich partnerství nemá hranic.

Rusko a Čína se spojily proti Spojeným státům

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám