Hlavní obsah

Autobus v Indii sjel do vodního kanálu. Nejméně 51 obětí

Novinky, mso
Nové Dillí

Tragicky dopadla úterní nehoda autobusu v Indii. Řidič ztratil kontrolu nad vozem a ten skončil v bezmála sedm metrů hlubokém vodním kanálu. Nehodu nepřežilo 51 lidí, jejichž těla záchranáři ve středu z vody vylovili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii se zřítil autobus do kanálu, nejméně 51 lidí zemřeloVideo: AP

 
Článek

Pasažéři byli připoutáni a po potopení autobusu do vodního kanálu zůstali ve voze uvězněni. Agentura AP s odkazem na místní policii uvedla, že v dopravním prostředku bylo usazeno více než 54 cestujících, ačkoli kapacita míst neměla přesáhnout 32 lidí.

Z děsivé nehody školního autobusu cestující odešli jako zázrakem po svých

Koktejl

Záchranářům se z autobusu podařilo zachránit šest lidí. Život si stihl zachránit také řidič, který doplaval na břeh kanálu, kde ho zadržela policie.

„Stala se nesmírně tragická událost. Celý náš stát soucítí se všemi, které ovlivnila,“ řekl k nehodě předseda vlády v Madhjapradéši Šivraj Singh Čouhan. Dodal, že rodiny zemřelých inkasují jako kompenzaci v přepočtu 147 tisíc korun.

Autobus se v Indii zřítil do strže, nejméně 55 obětí

Svět

Autobus byl na cestě ze Sidhí do Satny. K nehodě došlo zhruba v 7:00 ráno, když operátor Balendra Višvakarma pozměnil kvůli zhruba sedmikilometrové koloně cestu autobusu.

Nehody autobusů nejsou v Indii ničím neobvyklým. Ročně takhle přijde o život více než 110 tisíc lidí. Drtivou většinu tragických nehod způsobí bezohledné chování řidiče, špatně udržované silnice nebo zestárlé neudržované vozy, se kterými řidiči jezdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám