Hlavní obsah

Útočník s nožem pobodal v Kawasaki 20 lidí, mezi oběťmi jsou školáci

Kawasaki
Aktualizováno

Vlakové nádraží města Kawasaki se stalo dějištěm velkého krveprolití. Muž tam pobodal 20 lidí, mezi oběťmi jeho řádění jsou i školáci. Jednu dívku a otce dalšího z dětí zabil, dalších 12 dětí zranil, napsal server týdeníku Focus. Stav dvou školaček a jedné dospělé ženy je vážný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na nádraží v Kawasaki útočil muž nožemVideo: Reuters

 
Článek

Podezřelý pachatel byl zadržen. Měl se sám bodnout do krku a byl nalezen v bezvědomí, uvedl vyšetřovatel. Agentura Kjódó později napsala, že zhruba padesátiletý pachatel zranění podlehl. Policie na místě nalezla dva nože. Motiv útoku zatím není jasný.

Útočník měl ale podle výpovědi svědků na děti křičet, že je zabije. Podle BBC muž později nastoupil do přistaveného autobusu, kde pobodal další školáky

Foto: Jun Hirata, ČTK/AP

Záchranáři ošetřují zraněné na autobusovém nádraží v Kawasaki

Japonsko patří mezi země s nejnižším počtem násilných zločinů na světě, ovšem útoky nožem se v posledních letech rozrostly. Jeden z nejkrvavějších incidentů se odehrál v roce 2016, kdy mladý muž pobodal v ústavu pro zdravotně postižené 19 lidí. Pachatelem byl bývalý zaměstnanec ústavu, který byl v minulosti sám hospitalizován kvůli úmyslu pozabíjet mentálně nemocné.

Foto: Shigeyuki Inakuma, ČTK/AP

Vyšetřovatelé na nádražív Kawasaki

V červnu 2018 muž ozbrojený nožem si v rychlovlaku náhodně vybíral cestující a bodal je. Útok měl jednu oběť a dvě zraněné.

Foto: Social Media, Reuters

Vyšetřovatelé na nádraží v Kawasaki

V roce 2008 muž v Tokiu zabil sedm lidí a deset jich bylo zraněno. Útočník si k útoku vybral jednu z nejoblíbenějších čtvrtí Tokia a v poledne, kdy bylo na místě hodně lidí, vjel do davu náklaďákem. Potom z vozu vyskočil a začal lidi kolem sebe bodat. Muž byl později odsouzen k trestu smrti.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záchranáři na nádraží v Kawasaki

Krveprolití v Tokiu nastalo ve stejný den jako v roce 2001, kdy pachatel na základní škole ve městě Ikeda pobodal osm dětí kuchyňským nožem.

Reklama

Výběr článků

Načítám