Hlavní obsah

Přežil útoky z 11. září, zemřel při atentátu na hotel v Nairobi

– Nairobi/Washington

Jednou z jedenadvaceti obětí úterního teroristického útoku islamistické milice Aš-Šabáb na hotelový komplex v keňské metropoli Nairobi byl i přeživší útoku z 11. září. O smrti zakladatele developerské společnosti I-Dev Jasona Spindlera při teroru v Nairobi informovala stanici NBC jeho matka.

Přežil 11. září, útok na hotel v Nairobi se mu stal ale osudnýmVideo: Novinky/AP

 
Článek

„Tolik nám všem chybí. A je smutné, že se tak úžasný člověk stal obětí terorismu. Snažil se udělat ve třetím světě změnu k lepšímu na rozvíjejících se trzích,“ řekla NBC matka zavražděného Američana Sarah Spindlerová.

Podle jejího manžela Josepha unikl jejich syn smrti 11. září 2001 pří útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku. Tehdy jako absolvent pracoval v jedné finanční firmě, která měla kanceláře v jedné z věží centra. Osudného rána měl však zpoždění a ze stanice metra vybíhal ve chvíli, kdy se první věž řítila k zemi.

Americké ministerstvo zahraničí podle stanice BBC potvrdilo, že při útoku v Nairobi zemřel občan Spojených států, odmítlo však sdělit podrobnosti. Podle stránek Spindlerovy firmy Američan v minulosti působil v organizaci US Peace Corps.

Foto: AP

Jason Spindler, který zahynul při útoku na hotel v Nairobi.

Na luxusní hotelový komplex v Nairobi v úterý zaútočily islamistické milice Aš-Šabáb. Než je bezpečnostní složky zlikvidovaly, stačily povraždit jedenadvacet lidí. [celá zpráva]

Více než 700 se jich ale podařilo evakuovat. Klíčovou zásluhu na tom měl  příslušník SAS, jehož identitu média vzhledem k tomu, že pracuje v utajení, nezveřejnila. Uvedla však to, že v Keni působí proto, aby pomáhal s výcvikem místních zvláštních jednotek. [celá zpráva]

Keňská policie v souvislosti s útokem zadržela 11 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám