Hlavní obsah

Kim zve papeže na návštěvu Severní Koreje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severokorejský vůdce Kim Čong-un zve papeže Františka na návštěvu Pchjongjangu. Podle agentury Reuters to v úterý oznámil úřad jihokorejského prezidenta.

Foto: Edgar Su, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un na archivním snímku

Článek

„Předseda Kim uvedl, že pokud papež navštíví Pchjongjang, vřele ho přivítá,” prohlásil na úterní tiskové konferenci mluvčí jihokorejského prezidentského Modrého domu.

Jihokorejský prezident Mun Če-in doručí Kimův vzkaz, až se příští týden s papežem setká při své cestě do Evropy, sdělil dále mluvčí. Jihokorejský prezident zahájí svou cestu do pěti evropských zemí o víkendu; ve Vatikánu bude 17. a 18. října.

Foto: Max Rossi, Reuters

Papež František

Kim se svěřil prezidentu Jižní Koreje

Severokorejský vůdce Kim řekl o svém záměru pozvat papeže do KLDR jihokorejskému prezidentovi Munovi na summitu nejvyšších představitelů obou korejských států minulý měsíc, dodal mluvčí.

Papež navštívil v roce 2014 Jižní Koreu a před červnovým summitem amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kima se modlil za mír na Korejském poloostrově.

Reklama

Výběr článků

Načítám