Hlavní obsah

Chlapci v thajské jeskyni zhubli, zdravotně jsou na tom dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Většina z 12 chlapců zachráněných z thajské jeskyně zhubla za 17 dnů strávených v tomto nedobrovolném vězení několik kilogramů, uvedli lékaři na speciální tiskové konferenci v nemocnici ve městě Chiang Rai, kde jsou děti hospitalizované. Obecně jsou ale v dobrém stavu a žádný z hochů ani nejeví známky stresu. Zatím jim ale lékaři nedovolili vstát z postelí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři balí vybavení, které posloužilo k záchraně skupiny chlapcůVideo: Reuters

 
Článek

Lékaři uvedli, že chlapci zhubli každý zhruba dva kilogramy, současně ale přiznali, že poslední data o jejich hmotnosti jsou pět let stará, takže váhový úbytek bude zřejmě mnohem vyšší.

Chlapci a jejich fotbalový trenér se "o sebe v jeskyni dobře postarali", sdělil ministerský činitel. Pili vodu, kterou byla jeskyně zatopená. Upřesnil, že jeden člen poslední skupiny má lehkou plicní infekci. Podobně jsou na tom dva chlapci z první skupiny, sedm dní budou muset užívat léky.

Všichni zůstanou v nemocnici nejméně týden. Budou si pomalu zvykat na běžné jídlo a několik dní budou také nosit sluneční brýle, než si jejich oči opět zvyknou na světlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Animace záchrany chlapců (video je bez zvuku)Video: Reuters

Lékaři se rovněž starají o potápěče, kteří děti zachraňovali, a také o lékaře, který s nimi v podzemí poslední dny pobýval.

Lékaři také udělali dětem krevní testy, zda netrpí některou z tzv. jeskynních nemocí, které nejčastěji přenášejí netopýři.

Reklama

Výběr článků

Načítám