Hlavní obsah

Spokojený Kim ocenil vřelé přijetí své sestry v Jižní Koreji, rád by zlepšoval vztahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský vůdce Kim Čong-un si pochvaluje průběh návštěvy delegace KLDR v Jižní Koreji, kterou vedla jeho mladší sestra Kim Jo-čong. Doufá rovněž, že nezůstane jen u toho a dojde k dalšímu dialogu vedoucímu k usmíření. V úterý o tom informovala severokorejská agentura KCNA.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (archivní snímek)

Článek

Jihokorejský prezident Mun Če-in hostil při zahajovacím ceremoniálu zimní olympiády v Pchjongčchangu delegaci vysokých představitelů KLDR včetně Kimovy sestry Kim Jo-čong. Ta poté při jednání v Soulu pozvala jihokorejského prezidenta na návštěvu své země, což by mohlo znamenat první setkání vůdců obou Korejí po více než dekádě. [celá zpráva]

Kim podle severokorejských médií vydal důležité pokyny k možným krokům, které by k udržení nynější vstřícné atmosféry mezi Pchjongjangem a Soulem pomohly. Podrobnosti ale oznámeny nebyly.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Sestra Kim Čong-una Kim Jo-čong přiletěla do Jižní Koreje

Jižní Korea v pondělí uvedla, že bude usilovat o setkání rodin rozdělených v 50. letech válkou na Korejském poloostrově.

Jako olympijský vítěz

Média označují Kim Čong-una jako symbolického prvního vítěze letošní olympiády v jihokorejském Pchjongčchangu, protože dokázal při slavnostním zahájení strhnout pozornost celého světa na svou zemi. Mladá a usměvavá Kim Jo-čong k tomu skvěle posloužila.

Americký viceprezident Mike Pence, který se zahájení olympiády rovněž účastnil, ale vyjádřil skepsi. Pchjongjang podle něj ve skutečnosti neusiluje o řešení korejské krize, ale podporu vlastní propagandy. Pokud o to ale Severokorejci projeví zájem, je Pence ochoten k přímému jednání. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám