Hlavní obsah

Americká bezpečnostní strategie je podle KLDR zločinecký plán podmanění světa

Pchjongjang

Nová bezpečnostní strategie amerického prezidenta Donalda Trumpa je „zločinecký dokument”, který usiluje o „naprosté podřízení celého světa zájmům Spojených států”. Uvedlo to v pátek severokorejské ministerstvo zahraničí.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un při přehlídce severokorejské armády

Článek

„Tato (strategie) plně odhalila, že politika stavějící Ameriku na první místo, kterou Trumpův gang hlasitě prosazuje, není ničím jiným než proklamací agrese určené ke svévolnému udržení nadvlády nad světem,” prohlásil podle severokorejské oficiální tiskové agentury KCNA mluvčí diplomacie KLDR.

Šéf Bílého domu představil novou bezpečnostní strategii USA tento týden. [celá zpráva]

Zdůraznil v ní mimo jiné, že KLDR nesmí být nadále pro svět hrozbou a že Washington a jeho partneři v budoucnu podniknou nejtvrdší možné kroky k jadernému odzbrojení Pchjongjangu. Tlak podle Trumpa musí pokračovat. „Nemáme jinou možnost,” řekl americký prezident.

Rada bezpečnosti OSN by měla v pátek hlasovat o nové rezoluci, která požaduje další zpřísnění sankcí namířených vůči KLDR v reakci na její nedávnou zkoušku mezikontinentální balistické rakety. Návrh rezoluce předložily RB OSN ve čtvrtek Spojené státy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám