Hlavní obsah

Zemětřesení na Jávě si vyžádalo oběti, padaly domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta
Aktualizováno

Neupřesněné množství obětí si vyžádalo v pátek silné zemětřesení na Jávě. Zatím je potvrzena jedna oběť, ale má jich být více. Zemětřesení zasáhlo i hlavní město Jakartu vzdálené 230 km od epicentra a další velká města. Zřítilo se několik budov. Úřady vydaly varování před tsunami, které se týkalo části jižního pobřeží Jávy, uvedla agentura AP.

Foto: Agus Fitrah, ČTK/AP

Kvůli zemětřesení evakuovali z nemocnice Banyumasu pacienty.

Článek

Podle americké geologické služby USGS mělo zemětřesení ze 17:47 SEČ magnitudu 6,5 a ohnisko mělo v hloubce 91 kilometrů, 52 km jihozápadně od města Tasikmalaya.

Škody ve městě Tasikmalaya

Mluvčí úřadu pro katastrofy Sutopo Purwo Nugroho potvrdil, že si zemětřesení vyžádalo mrtvé a zraněné v oblasti Ciamis na západě ostrova. První potvrzenou obětí je podle něj 62letý muž právě z oblasti Ciamis. Podle mluvčího je obětí více, ale jejich počet neuvedl.

Neupřesnil ani škody, i když oznámil, že ve města Tasikmalaya se zřítilo několik budov. I z dalších měst jsou hlášené zřícené budovy. „Domy a další budovy jsou poškozené v mnoha oblastech,” uvedl v prohlášení.

Poškozena byla nemocnice v městě Banyumas, odkud museli evakuovat pacienty. Ti strávili noc pod širou oblohou.  

V hlavním městě trvaly otřesy dvacet sekund, uvedl Sutopo a lidé v panice vybíhali z budov.

Záběr škod po zemětřesení

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám