Hlavní obsah

Televizi v Kábulu přepadli útočníci převlečení za policisty, k úderu se přihlásil IS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Sídlo místní televizní stanice v afghánském hlavním městě Kábulu v úterý přepadlo několik útočníků s granáty a puškami v převlečení za policisty. Svědectví z místa hovoří o obětech na životech. K útoku se přihlásil Islámský stát (IS), uvedl server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Afghánští policisté obklíčili místo útoku u televizní stanice v KábuluVideo: Reuters

 
Článek

Zatím je potvrzený mrtvý strážný a dvacet zraněných. Matka jedné z novinářek ale uvedla, že nemá o své dceři žádné zprávy. Většina zaměstnanců utekla přes sousední budovu.

Reportér, jemuž se podařilo zachránit, vylíčil, že se v budově dlouhou dobu střílelo. „Někteří moji kolegové byli zabiti a zraněni. Mně se podařilo utéct,“ popsal muž.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Afghánští policisté u místa útoku na televizi Šamšad

Do sídla televize Šamšad, jež vysílá v paštúnském jazyce, pronikli nejméně tři útočníci v uniformách policistů. V budově v té době mohlo být více než sto zaměstnanců. Teprve po několika hodinách oznámila televize, že útok skončil, a obnovila přerušené vysílání.

Z televizního ústředí vycházel kouř.

Foto: , ČTK/AP

Kouř v okolí přepadené televize v Kábulu

Kábul se v uplynulé době stal opakovaným terčem povstalců z hnutí Tálibán i odnože Islámského státu. Před týdnem byl spáchán atentát i v přísně střežené Zelené zóně, kde se nacházejí vládní budovy a zahraniční zastupitelství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám