Hlavní obsah

Číňan přelezl zeď školky a pobodal jedenáct dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Jedenáct dětí zranil ve středu ve školce v jihočínské Čuangské autonomní oblasti Kuang-si jednačtyřicetiletý muž ozbrojený nožem. Podařilo se ho zadržet. Jeho motiv zatím není známý. Informovala o tom agentura Reuters, televize CNN a list Independent.

Foto: Reuters

Vůz čínské policie. Ilustrační foto

Článek

Útočník ve městě Pching-siang přelezl zeď, která areál školky obklopuje, a napadl skupinu dětí. I když je zranil, žádné z nich není ohroženo na životě, uvedla policie.

Jedná se o další z řady útoků jedinců vyzbrojených chladnými zbraněmi, kteří si v posledních letech opakovaně vybírají za terč školy a školky. Pachateli jsou zpravidla duševně nemocní či frustrovaní muži.

Čína od roku 2010 zažila sérii útoků na děti ve školkách a školách, které často spáchali duševně narušení lidé anebo ti, kteří chtěli společnost potrestat za nějakou domnělou nebo skutečnou křivdu. Nejtragičtější byly útoky z dubna 2010 v Tchaj-singu, kde během tří dnů podobal 47letý muž 29 dětí a tři učitele. Odsoudili ho k trestu smrti.

Při jednom z útoků zabil čínský lékař osm dětí a pět jich zranil. [celá zpráva]

Loni v provincii Chaj-nan pobodal útočník deset dětí, než se zabil. Další pobodal sedm dětí a dva dospělé ve městě Chan-čung v provincii Šen-si. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám