Hlavní obsah

Muž ozbrojený nožem pobodal před školou v Číně sedm dětí a dva dospělé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Muž vyzbrojený nožem útočil na děti před základní školou na severozápadě Číny. Pobodal jich sedm a zranil navíc i dva kolemjdoucí. Jedná se už o několikátý podobný útok bodnou zbraní na malé děti v této nejlidnatější zemi světa. Zatím poslední případ se stal ve městě Chan-čung v provincii Šen-si. Původní informace hovořily o šesti zraněných dětech.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

Televizní stanice CCTV uvedla, že útočníkem byl osmapadesátileletý Lej Ming-jüe. Na policii vypověděl, že jeho motivem byla snaha „pomstít se společnosti”. V minulosti už byl několikrát souzen za loupežné trestné činy.

CCTV odvysílala také snímky z ošetření dětí záchranáři. Všichni zranění byli hospitalizováni. Informaci doprovodila fotografiemi, na nichž jsou vidět děti přenášené nebo převážené do sanitek.

Sedm žáků a dva dospělí zraněni 58letým útočníkem s nožem

Agentura Reuters poznamenala, že v Číně jsou násilné zločiny ve srovnání s jinými zeměmi méně časté, nicméně v posledních letech se množí útoky s noži či sekerami, jejichž terčem jsou mnohdy děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám