Hlavní obsah

Jaderné zbraně KLDR mohou zasáhnout Evropu, varuje Soul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severokorejský jaderný arzenál je nebezpečnější, než svět dosud předpokládal, neboť Pchjongjang dokáže upevnit bojové hlavice na rakety schopné zasáhnout Evropu i Spojené státy. V sobotu před tím podle serveru International Business Times varoval šéf jihokorejského úřadu pro severokorejské záležitosti I Sang-hwa.

Foto: Yonhap, Reuters

Start jihokorejské balistické rakety

Článek

„Nemůžu vám říci všechno, co vím, protože mnoho zpravodajských informací podléhá utajení. Existují různé odhady dosahu severokorejských raket. Je ale jasné, že se pokaždé, když zopakují raketovou zkoušku, něco důležitého naučí,“ řekl šéf úřadu pro International Business Times.

Server Daily Star s odkazem na stejného člověka napsal, že možnosti severokorejského jaderného arzenálu jsou větší, než se Západ domníval. Vyvíjené rakety KN-08 budou mít podle dostupných informací dolet až 12 tisíc kilometrů.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Sochy předchozích severokorejských vládců Kim Ir-sena a Kim Čong-ila v Pchjongjangu

Jihokorejská agentura Jonhap v neděli uvedla, že se raketové možnosti Severní Koreje v posledních letech viditelně zlepšily. „Každá zpravodajská informace potvrzuje, že zdokonalují svůj arzenál konvenčních zbraní,“ citovala jihokorejská agentura nejmenovaný zdroj z Korejského analytického institutu pro obranu. A s tím, jak se zlepšují konvenční zbraně, konkrétně rakety, se vylepšuje také dolet raket schopných nést jaderné hlavice.

Reklama

Výběr článků

Načítám