Hlavní obsah

Únosce letadla v Pákistánu oběsili

– Islámábád

Pákistán popravil tři balúčské povstalce, kteří před 17 lety unesli letadlo s 30 lidmi na palubě. Ve čtvrtek to uvedl server BBC. Pákistánská vláda obnovila trest smrti po loňském masakru, který ve škole v Péšávaru provedli islámští fundamentalisté.

Foto: Faisal Mahmood, Reuters

Pákistánští policisté

Článek

Trojici oběsili ve věznicích v Karáčí a Hajdarábádu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Příslušníci levicové organizace balúčských studentů (BSO) unesli v květnu 1998 letoun společnosti Pakistani International Airlines z Turbatu do Karáčí s mezipřistáním v Gwadaru. Právě tam do letounu nastoupili a krátce po vzlétnutí přepadli pilotní kabinu a požadovali, aby pilot přistál v indickém Dillí.

Pilot je upozornil, že pro takový let nemá stroj dost paliva, avšak souhlasil s přistáním v Gudžarátu v Indii. Stroj ale nasměroval do Hajdarábádu, kde na něj po přistání udeřilo pákistánské komando. Cestujícím se nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z péšávarské školy po teroristickém útokuVideo: Reuters

Tři únosce odsoudili k trestu smrti v říjnu téhož roku. Dlouhá léta pak čekali na vykonání trestu, dokud vláda v roce 2008 neuvalila na trest smrti moratorium. To odvolala po přepadení péšávarské školy extremisty z Tálibánu v prosinci loňského roku. Tálibové v ní povraždili přes 130 školáků a kantorů.

BSO bojovala za větší práva a více zdrojů pro Balúčistán, jednu z nejzaostalejších provincií.

Reklama

Výběr článků

Načítám