Hlavní obsah

Spolupracujte s námi, jinak uvidíte, „nabízí” KLDR Spojeným státům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Korea odmítla, že by stála za hackerskými útoky na japonskou společnost Sony. Nabídla Spojeným státům, které ji z toho obviňují, že se bude na vyšetřování útoků podílet. Mluvčí severokorejského ministerstva zahraničí současně varoval před vážnými následky, pokud USA na nabídku nepřistoupí a bude zemí dál obviňovat, informovala agentura Reuters.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Vstup do studií společnosti Sony v Kalifornii

Článek

Jižní Korea spolu s Japonskem také přislíbila spolupráci v mezinárodním boji proti kybernetické kriminalitě, ke které v pátek vyzval Washington poté, co americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) a po něm i prezident Barack Obama oficiálně obvinili Severní Koreu z útoku.

Jižní Korea spolu s Japonskem přislíbila spolupráci v mezinárodním boji proti kybernetické kriminalitě, ke které v pátek vyzval Washington poté, co americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) a po něm i prezident Barack Obama oficiálně obvinili Severní Koreu z útoku.

Jižní Korea a Japonsko oznámily, že jsou připraveny sdílet informace se Spojenými státy v souvislosti s hackerským útokem. Konkrétní opatření podobně jako Washington ale zatím nezmínily.

Sony tento týden stáhla z uvedení film The Interview, který se odehrává právě v KLDR. Společnost to udělala poté, co na její databáze zaútočili hackeři a vyhrožují, že zveřejní tajné informace, pokud se bude film promítat.

Upoutávka na film The InterviewVideo: Falcon

Její postup kritizoval i americký prezident Barack Obama. [celá zpráva]

Anketa

Souhlasíte s tím, že Sony stáhla po výhrůžkách hackerů film The Interview?
Ano, raději obětovat film, než někoho ohrozit.
10,9 %
Ne, hackerům by se ustupovat nemělo.
89,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4485 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám