Hlavní obsah

Záhadu ztraceného boeingu možná nikdy nevyřešíme, připustila Malajsie

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Příčiny zmizení a nehody Boeingu 777 společnosti Malaysian Airlines s 239 lidmi na palubě možná nebudou nikdy odhaleny, připustil vůbec poprvé generální inspektor malajsijské policie Chálid abú Bakar. V Indickém oceánu mezitím na ploše 221 000 kilometrů čtverečních pokračuje pátrání po ztraceném letadle.

Foto: Australian Defence Force/Handout via Reuters, Reuters

Ztracený boeing se marně hledá už skoro měsíc.

Článek

Vyšetřování může „pořád a pořád“ pokračovat, upozornil policejní šéf. „Musíme vyjasnit každou maličkost,“ poznamenal a dodal, že nakonec se ale „nemusíme ani dozvědět příčinu této nehody“.

Vyšetřovatelé podle něj víc než 170krát zpovídali příbuzné pilotů a posádky letadla a zabývali se i nákladem a jídlem v letadle kvůli možnosti sabotáže na stroji. Nic z toho ale nenaznačilo, co se s letadlem stalo.

Boeing zmizel 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Když v noci vlétal do vietnamské oblasti řízení letového provozu, stočil se na jih. Podle malajsijských úřadů, které vycházejí z nové analýzy britských expertů, je bez pochyb, že se stroj zřítil do Indického oceánu západně od Austrálie.

Hledá i ponorka

Tam ve středu pokračuje pátrání, na němž se podílí deset letadel, devět lodí a nově také britská ponorka HMS Tireless.

BEZ KOMENTÁŘE: Ponorka HMS Tireless na záběrech z letošního ledna

Do pátrání se zapojil i soukromý letoun slavného režiséra Petera Jacksona. Pátračům ztěžuje viditelnost oblačnost, mlha a občasné bouřky, informoval server BBC.

Kvůli pátrání zamíří ve středu do Austrálie malajsijský premiér Najib Abdul Razak. V Perthu navštíví centrum, odkud se hledání na jihu Indického oceánu koordinuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám