Hlavní obsah

Herec Hugh Jackman má rakovinu kůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský herec Hugh Jackman, hvězda filmu Wolverine nebo loňské filmové verze Bídníků, má rakovinu kůže. Oznámil to na svém profilu na síti Instagram a vyzval své fanoušky, aby riziko rakoviny nepodceňovali a chodili na preventivní prohlídky. Informaci přinesl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman po lékařském zákroku

Článek

„Prosím, nebuďte bláhoví jako já. Nechte se prohlédnout,“ připsal Jackman ke své fotografii, na níž má přelepený nos.

Jackman se na lékaře obrátil na naléhání své manželky Deborry-Leeové Furnessové poté, co se mu na nose objevilo znaménko. „Deb mi říkala, abych si to nechal zkontrolovat. Měla pravdu!“ uvedl Jackman.

Upoutávka na film WolverineVideo: CinemArt

Od lékaře se dozvěděl, že se jedná o bazocelulární karcinom. Ten se obyčejně vyvine v důsledku přílišného vystavování kůže slunci. Vyskytuje se nejvíce na krku a hlavě a je nejčastějším typem rakoviny kůže. Je považován za zhoubný, ačkoli metastázuje jen málokdy.

Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman jako Wolverine

Jackman neupřesnil, kdy byl diagnostikován ani jak se léčí. „Používejte krém na opalování,“ varoval ještě publikum.

Hugh Jackman zazářil kromě série X-Men, kde ztvárnil muže s kovovými drápy Wolverina, také v dalším akčním sci-fi Van Helsing. Zahrál si však i v rolích jiného typu, a to kupříkladu v muzikálu Bídníci v úloze Jeana Valjeana či ve filmu Dokonalý trik po boku Christiana Balea.

Reklama

Výběr článků

Načítám