Hlavní obsah

Obama s Bushem v Tanzanii uctili památku bin Ládinových obětí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dáresalám

Americký prezident Barack Obama a jeho předchůdce George W. Bush se v úterý v tanzanském Dáresalámu poklonili památce obětí teroristických útoků na americké ambasády v Tanzanii a v Keni v roce 1998. Útoky přisuzované Usámu bin Ládinovi si tehdy vyžádaly 224 lidských životů. Mezi oběťmi bylo 12 Američanů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barack Obama a George W. Bush uctili památku obětí teroristických útokůVideo: Reuters

 
Článek

Obama s Bushem se poklonili obětem před budovou velvyslanectví USA, která byla znovu postavena v roce 2003.

Oba prezidenti postáli před památníkem, zatímco příslušník americké námořní pěchoty za ně umístil k pamětnímu kameni věnec. Namísto veřejných projevů se pak Obama s Bushem věnovali soukromým rozhovorům s příbuznými obětí.

Foto: Jason Reed, Reuters

Prezident USA Barack Obama se svým předchůdcem Georgem W. Bushem v Dáresalámu

Útoky proti Američanům avizoval krátce před atentáty Saúd Usáma bin Ládin, který se tak dostal na seznam nejhledanějších osob FBI. To bylo ještě za prezidenta Billa Clintona. Bin Ládina se ale podařilo dopadnout až za vlády Obamy. Američané ho zabili v květnu 2011 v Pákistánu.

Obama je v současnosti s manželkou Michelle a dcerami Maliou a Sashou na cestě po afrických zemích. Bush je v Tanzanii se svojí ženou Laurou, která zde vede konferenci o postavení žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám