Hlavní obsah

Povodeň v Austrálii smetla auto, řidič zahynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Další oběť si vyžádaly mohutné záplavy na jihovýchodě Austrálie, které sužují Queensland. Zahynul asi šedesátiletý muž, jenž se pokusil přejet přes uzavřenou zatopenou silnici. Svědci viděli, jak se kolem čtvrté odpoledne jeho vůz potopil u Kilcoy severně od Brisbane.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Novém Jižním Walesu vyhlásili stav přírodní katastrofyVideo: Reuters

 
Článek

Povodňová situace v Queenslandu se přitom zhoršila po dalších deštích. Meteoroložka Michelle Berryová řekla: „Od devíti ráno napadlo v Toowoombě až do teď 80 milimetrů srážek.“ Podle předpovědi může napadnout až 200 milimetrů.

Bleskové povodně hrozí v okolí záplavami postiženého města Bundabergu a Brisbane. Voda také v pondělí ráno uvěznila autobus s 16 dětmi, jenž skončil mezi dvěma částmi silnice, které rychle zaplavovala voda. Děti museli zachránit s pomocí gumových člunů.

Asi dvacet tisíc lidí je nadále odříznuto v Novém Jižním Walesu, který už měsíc sužují povodně. V oblasti je vyhlášen stav nouze.

Austrálie, která se těžce vzpamatovává z mohutných přívalových dešťů, jež do ní přinesl cyklón Oswald, se nyní připravuje na úder cyklonu Rusty, který má zasáhnout opačnou stranu kontinentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám