Hlavní obsah

Pákistánec je hrdý na vraždy manželky, tchýně a švagrové ze cti

Novinky,
Islámábád

Pákistánec Muhammad Ismaíl, který byl odsouzen za trojnásobnou vraždu, je hrdý na svůj čin a klidně televizi CNN popisuje, co loni v únoru ve vsi ve středním Pákistánu udělal. Přiznává, že by čin zopakoval, protože šlo o vraždu ze cti.

Foto: Profimedia.cz

Muž tvrdí, že jeho žena se o něj málo starala. Ilustrační foto.

Článek

Ve svém domě zastřelil nejprve svou manželku: „Rána ji zasáhla do boku,“ řekl Ismaíl. „Nechal jsem ji tam a šel vedle a zabil matku své ženy a svou švagrovou," popsal dál. Poté se vrátil do místnosti, kde ležela jeho žena, a vystřílel do ní zbytek zásobníku. Neví už prý, kolik to bylo ran.

"Ujistil jsem se, že jsou všechny mrtvé. Pak jsem zamkl dveře a opustil dům,“ řekl dvacetiletý muž, který hrával na perkuse tradiční hudbu na svatbách. Neuprchl však, šel na policii: „Jsem hrdý na to, co jsem udělal. Proto jsem se také vydal policii.“

Vysvětlil také, proč se rozhodl vraždit: „Moje žena mě nikdy neučinila šťastným. Byla jako prostitutka. Nikdy se o mě nestarala."

Podle něj během osmi měsíců společného života opakovaně flirtovala s ostatními muži a trávila dlouhé hodiny mimo domov.

Počet vražd ze cti v Pákistánu podle tamní Komise pro lidská práva loni vzrostl o sto na 943. Důvodem je neefektivní právní systém, kdy mnozí pachatelé vražd ze cti uniknou trestu.

I Ismaíl se může ocitnout záhy na svobodě, ačkoli se přiznal. Stačí, když rodina obětí přijme finanční odškodnění za vraždy. K tomu dochází často, protože v muslimské společnosti je odpuštění bráno jako honosnější než pomsta, i když v tom hrají roli i peníze. Dalším důvodem je dominance mužů v pákistánské společnosti, kde se často žena bere jen jako majetek bez větších práv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám