Hlavní obsah

Atentát u afghánsko-pákistánského přechodu má 25 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Na 25 stoupl počet obětí pumového atentátu na severozápadě Pákistánu v Landi Kotal v regionu Chajbar u hraničního přechodu do Afghánistánu. Mezi oběťmi jsou tři děti. Zraněno bylo skoro 60 osob. Mnozí jsou v kritickém stavu, takže může počet mrtvých ještě vzrůst.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Naše sanitky převezly 18 těl do nemocnice v Landi Kotal a sedm do zdravotnického komplexu v Hajatu," řekl DPA zdravotník Mudžáhíd Chán a dodal: "Kolem 57 osob bylo zraněno, je mezi nimi osm příslušníků bezpečnostních složek."

Mimořádně silná nálož vybuchla na tržišti u hlavního hraničního přechodu Torcham ve chvíli, kdy čekalo na zastávce autobusu mnoho lidí. Poničeno je několik obchodů a automobilů. V televizi se objevil záběr na zcela shořelé auto, v němž byly umístěny nálože.

„Výbuch byl tak silný, že byl slyšet široko daleko a způsobil škody na blízkých budovách," řekl agentuře Reuters obyvatel Šír Mohammad Šinvari.

Útok mířil na členy kmene kmen Zacha Chaj, kteří byli terči útoků už dříve. Podporují vládní jednotky působící v oblasti.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, avšak podezření padá na pákistánskou odnož Tálibánu, který má na kontě mnoho podobných útoků. V oblasti zrovna čelí ofenzívě vládních vojsk.

Reklama

Výběr článků

Načítám