Hlavní obsah

Krejčíř chce z pozůstalosti majitele striptýzových klubů milión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Společnost uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře žádá milión dolarů z pozůstalosti zavražděného majitele sítě striptýzových klubů v Jihoafrické republice Lollyho Jacksona, které si dotyčný prý před lety půjčil. Uvedl to v sobotu server Eyewitness News, který citoval další jihoafrická média.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Krejčířova údajná firma podle nich tvrdí, že Jackson si peníze půjčil v roce 2010 a podepsal smlouvu o půjčce. Půjčka prý měla byt splacena letos v únoru. Firma se prý v této věci obrátila na soud.

Vdova po Jacksonovi ale údajně smlouvu o půjčce označila za podvrh. Řekla, že smlouva byla uzavřena v rámci transakce zahrnující plán na praní špinavých peněz, který Krejčíř a Jackson vypracovali.

Server thepost.co.za napsal, že peníze z Jacksonovy pozůstalosti žádá česká firma DRK Invest Praha spol.s r. o. Podle českého internetového obchodního rejstříku byl Krejčíř k dnešku společníkem ve čtyřech společnostech včetně firmy DKR INVEST PRAHA, spol. s r.o.

Jackson byl zastřelen v JAR v květnu 2010. Muž podezřelý z jeho zabití uprchl na Kypr. Soud tam v pátek nepravomocně rozhodl, že podezřelý se musí vrátit do JAR, aby tam čelil obvinění z vraždy.

V JAR stojí před soudem

České úřady Krejčíře stíhají za jiné majetkové a násilné trestné činy. České policii podnikatel unikl při domovní prohlídce v roce 2005. V JAR žije od roku 2007; v témže roce Česko požádalo Jihoafričany o Krejčířovo vydání. Jihoafrická justice o české žádosti zatím definitivně nerozhodla.

Kromě české justice se o Krejčíře během jeho pobytu v JAR začala zajímat i místní policie. Média ho tu spojovala mimo jiné s několika vraždami. Krejčíř v JAR stojí před soudem kvůli údajnému pojistnému podvodu a v jiném procesu kvůli údajnému podílu na ozbrojené loupeži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám