Hlavní obsah

Povodeň smetla auta z čínské dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Blesková povodeň ve středu ráno zablokovala dálnici 318 v čínské provincii S´čchuan. Smetla z ní asi dvacet vozidel včetně autobusu. Cestující museli vylézt na jeho střechu a z něj se dostat na střechu blízké budovy, protože bahnitý proud byl velmi silný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bahno zavalilo čínskou dálniciVideo: Reuters

 
Článek

Zasažena byla ja-ťiangská část dálnice, která byla ještě ve čtvrtek ráno zablokovaná. Povodeň způsobená přívalovými dešti si nevyžádala žádné oběti, přerušeny ale byly dodávky elektrického proudu.

Část lidí musela na záchranu čekat několik hodin. Dálnice byla zasažena proudem vody v šest ráno, ale čtyři lidé byli zachráněni až v poledne.

Zřítil se také most vedoucí k pískovně. V té uvízli dva dělníci, které obklopovala běsnící kalná voda. Záchranáři v ní nemohli pro muže doplavat, proto jim bylo hozeno lano, po němž se dostali do bezpečí.

Okres je bez proudu, protože silnice vedoucí ke čtyřem elektrárnám je podemleta a část jejich zařízení byla poškozena. Poruchu se přes snahu čínských elektrikářů nepodařilo odstranit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám